Klaipėdos apygardos prokuratūroje – permainos

Klaipėdos apygardos prokuratūroje – nemaži pokyčiai. Ilgametis vyriausiojo prokuroro pavaduotojas tapo eiliniu, o eilinis – sėdo į jo kėdę.

Nuo praėjusios savaitės pabaigos Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro Simono Minkevičiaus pavaduotoju tapo iki šiol šios prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Aurelijus Stanislovaitis.

Jis dažniausiai kuruodavo smurtinių nusikaltimų tyrimus.

"Vyko konkursas, į šias pareigas pretendavo penki prokurorai. Tuo pat metu vyko atranka ir į skyriaus vadovo postą, joje taip pat dalyvavau, buvau vienintelis norintis. Skyriaus vadovo vietai paskirta nauja atranka, – apie karjeros pokyčius kalbėjo A.Stanislovaitis. – Mano kompetencija – prižiūrėti Klaipėdos ir Tauragės prokuratūrų sunkių nusikaltimų tyrimo skyrių veiklą."

Kai kurias jo bylas perims kolegos, kitas nagrinėjant teisme ar tiriant A.Stanislovaitis žadėjo dalyvauti pats.

Prokuroras devynerius metus dirbo Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūroje, penkerius iš jų vadovavo skyriui.

Dar devynerius metus jis dirbo skyriuje, kurio prokurorai kontroliuoja ir koordinuoja labai sunkių nusikaltimų tyrimą.

A.Stanislovaičio žmona Aurika Klaipėdoje vadovauja Probacijos skyriui.

Vytautas Jurkevičius, ilgus metus dirbęs vyriausiojo prokuroro pavaduotoju, dirba Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroru.

Šio skyriaus specializacija – ekonominiai nusikaltimai.

V.Jurkevičius prieš kelerius metus buvo tapęs vienu kandidatų į Lietuvos generalinio prokuroro postą, tiesa, šių pareigų jam neteko užimti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidmantas

Vidmantas portretas
Kad kompiuteriu dirbi, tai nereiškia, kad gali dirbti prokuroru. Gerb. Vytautui tikrai užtenka ne tik kompiuteriniu žinių, darbo patirties bet ir yra tikras savo specialybės žinovas. Jis tikrai vertas aukštų pareigų! Manau, kad taip ir bus. Sėkmės Tau, gerb. Vytautai!

Danguolė

Danguolė  portretas
Oi bus Vyckai, visą gyvenimą tik vadovavusiam ir nebemokančiam dirbti! Pradžioje teks išmokti dirbti kompu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių