Klaipėdos arenai – komisijos palaiminimas

Klaipėdos arenos statybų istorijoje padėtas galutinis taškas – valstybinė komisija patvirtino, jog statinys yra saugus eksploatuoti.

Sporto ir pramogų kompleksą vertino 11 komisijos narių iš įvairių institucijų. 10 jų savo parašus po valstybiniu aktu, pažyminčiu, kad arena tinkama naudoti, padėjo antradienį.

Trečiadienį paskutinį parašą suraitė valstybinės komisijos pirmininkė Klaipėdos teritorijų planavimo ir valstybinės statybų priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė Regina Šolienė.

Nors valstybinė komisija jau palaimino Klaipėdos areną, statybų užsakovės Klaipėdos savivaldybės ir sporto ir pramogų komplekso statytojos bendrovės „Vėtrūna“ santykiai tęsis dar kurį laiką, nes kol kas neišspręsti finansiniai klausimai.

„Tikrai dar nesame visiškai atsiskaitę su statytojais ir dar nesumokėta didelė suma“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė.

Ji tvirtino, jog atsiskaitymas už arenos statybas yra sudėtingas procesas, nes pinigai gaunami ne iš vieno šaltinio.

„Mes gauname atliktų darbų aktus, juos siunčiame tikrinti kitoms institucijoms, todėl atsiskaitymas užtruks. Be to, iš statytojų dar net esame gavę ne visus aktus apie atliktus darbus“, - aiškino A.Špučienė.

Todėl ji teigė, jog kol kas negalima įvardinti ir galutinio skaičiaus, kiek kainavo arenos statybos.

Pagal pirminę sutartį „Vėtrūną“ Klaipėdos areną turėjo pastatyti už 55 mln., tačiau skaičiuojama, kad dėl papildomų darbų ir įrangos kaina išaugo trečdaliu.

Klaipėdos arena pradėta statyti 2009-ųjų rugsėjį.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
mačiau Kauno areną, atrodo blogiau už Brazilijos favelas.

d

d portretas
Kodel zodis Svyturio uzdengtas?

RK.

RK. portretas
Todėl, kad Švyturys nėra oficialus EuroBasket rėmėjas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių