Klaipėdos arenoje krepšininkai ir vėl kovos dėl V.Garasto taurės

  • Teksto dydis:

Klaipėdos "Švyturio arenoje" antrus metus iš eilės rengiamas draugiškas tarptautinis vyrų krepšinio turnyras Vlado Garasto taurei laimėti. Lietuvos krepšinio federacijos garbės prezidento, šalies krepšinio legendos V. Garasto globojamas turnyras, kuriame dalyvaus 6 krepšinio komandos iš Lietuvos, Rusijos ir Ukrainos, "Švyturio arenoje" vyks rugsėjo 7-10 dienomis.

Tradiciniu tampančiame draugiškame krepšinio turnyre šiemet susirungs stipriausios komandos iš Lietuvos - LKL čempionas Kauno „Žalgiris“, LKL vicečempionas Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir LKL bronzos medalininkas  Klaipėdos „Neptūnas“.  Taip pat atvyks ekipos iš Rusijos - Žemutinio Naugardo „Nižnyj Novgorod“ ir Eurocup turnyro nugalėtojas Krasnodaro „Lokomativ Kuban“, Ukrainos čempionas – Kijevo „Budivelnik“.

Krepšinio aistruoliams turnyras žada daug įtemptų ir įspūdingų akimirkų – į Klaipėdą atvyksta itin stiprios komandos. Net keturios ekipos varžosi Eurolygoje, kitos dvi žaidžia Eurocup turnyre ir VTB Vieningoje lygoje.

"Švyturio arenoje" vyksiantis tarptautinis turnyras V. Garasto taurei laimėti  - tai pirmoji galimybė šiais metais savo akimis pamatyti bei įvertinti, kaip yra sukomplektuoti  klubai ir ko iš komandų galima tikėtis naujame krepšinio sezone, prasidėsiančiame spalio mėnesį.

Draugiškos varžybos pirmuoju išbandymu taps ir patiems krepšininkams, kurie intensyviai ruošiasi svarbioms sezono kovoms.

„Klaipėdiečiai myli ir vertina profesionalų krepšinį. Pernai turnyras sulaukė didelio žiūrovų dėmesio. Jo tikimės ir šiemet. Didžiuojamės, kad krepšinio šventės startas buvo sėkmingas. Mums pavyko pateisinti žiūrovų lūkesčius ir sukurti naują krepšinio tradiciją uostamiestyje. Renginys kasmet auga, jame dalyvauja vis daugiau komandų žaidžiančių aukščiausiose lygose“, - sakė "Švyturio arenos" direktorė Jolita Krickė.

Didelius sentimentus Klaipėdai jaučiantis V. Garastas teigia, jog uostamiestis visuomet buvo svetingas Lietuvos ir kitų šalių krepšininkams.

„Savo laiku pats visuomet krepšininkų stovyklas rengdavau būtent Klaipėdoje. Čia sutikdavau ir dabar sutinku daug geranoriškų žmonių, kurie bet kada pasiruošę padėti jei tik reikia. Klaipėda – krepšinio miestas. Neužmirškime, kad prieš keliasdešimt metų Klaipėdos „Neptūnas“ buvo iškovojęs Lietuvos čempiono titulą ir dabartinė komanda taip pat turi puikių perspektyvų, o miestiečiai yra tikri krepšinio fanai“, - kalbėjo V. Garastas.

Lietuvos krepšinio legenda Klaipėdoje tikisi pamatyti pilnas tribūnas šio sporto gerbėjų.

„Krepšinis, kaip ir teatras yra skirtas žiūrovams. Kuo pilnesnė salė – tuo didesnė motyvacija žaidėjams parodyti visas savo galimybes,“ – teigė V. Garastas.

Šiemet draugiškas krepšinio turnyras truks keturias dienas ir vyks dviejuose pogrupiuose, kasdien sužaidžiant po dvi varžybas. Grupių lyderiai susitiks finale, antroje vietoje likusios komandos kovos dėl 3-osios vietos, o likusios dvi komandos – dėl 5-6 vietų. Trys finalinės kovos vyks paskutinę turnyro dieną, rugsėjo 10 d.

Apdovanotos bus ne tik pirmos trys komandos, bet ir geriausias krepšininkas iš kievieno klubo bei geriausias vidurio puolėjas, krašto puolėjas ir gynėjas.

Turnyras Klaipėdoje vyks tuo pačiu metu kaip ir Europos krepšinio čempionatas Slovėnijoje. Krepšinio šventės organizatorių teigimu, žiūrovams neteks blaškytis ir svarstyti ką pasirinkti.

Varžybų grafikai sudėlioti taip, kad krepšinio aistruoliai galėtų mėgautis klubiniu krepšiniu arenoje ir nepraleisti svarbių čempionato kovų televizijos ekranuose. Kai kurias Europos krepšinio čempionato varžybas stebėti bus galima ir pačioje Švyturio arenoje.

Į draugiško krepšinio turnyro Vlado Garasto taurei laimėti varžybas bilietus bus galima įsigyti nuo rugpjūčio 6 dienos „Bilietai LT“ kasose ir elektroninėje bilietų parduotuvėje www.bilietai.lt.

Dienos bilietą įsigiję krepšinio sirgaliai, turės galimybę stebėti abi tos dienos varžybas. Visi  išankstiniai bilietai kainuoja 25 Lt, perkant varžybų dieną – 30 Lt. Norintys sutaupyti, galės įsigyti abonementą ir visas turnyro rungtynes pamatyti už 89 Lt.

2011 m. vasarą duris atvėrusioje universalioje Klaipėdos Švyturio arenoje per dvejus metus įvyko 140 renginių, kuriuos stebėjo daugiau nei 360 tūkst. žiūrovų.

Turnyro tvarkaraštis:

A grupė: „Žalgiris“, „Neptūnas“, „Nižnyj Novgorod“.

B grupė: „Lietuvos rytas“, „Lokomotiv-Kuban“, „Budivelnik“.

Rugsėjo 7 d. (šeštadienis)

17:00 Lokomotiv-Kuban – Budivelnik

19:15 Nizhny Novgorod - Neptūnas

Rugsėjo 8 d. (sekmadienis)

17:00 Lietuvos rytas  - Budivelnik

19:15 Neptūnas - Žalgiris

Rugsėjo 9 d. (pirmadienis)

17:00 Žalgiris - Nizhny Novgorod

21:00 Lietuvos rytas - Lokomotiv-Kuban    

Rugsėjo 10 d. (antradienis)

15:45 A3 -B3 (dėl 5-6 vietų)

18:00 A2 - B2 (mažasis finalas)

20:15 A1 - B1 (finalas)



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLP

KLP portretas
Taip pat atvyks ekipos iš Rusijos - Žemutinio Naugardo „Nižnyj Novgorod“ Nižnyj Novgorod - KAS VERCIA PAVADINIMUS ? Na jeigu verciat pirma zodi Nižnyj (ZEMUTINIS) TAI KODEL NEVECIAT ANTRO ? Novgorod (NAUJAMIESTIS) tai ir rasykit ZEMUTINIO NAUJAMIESCIO...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių