Klaipėdos arenoje laukiama lankytojų antplūdžio

Po beveik dvejus metus trukusių statybų Klaipėdos sporto ir pramogų arenoje ketvirtadienį įvyks pirmasis renginys.

Vyks ir ledo renginiai

Uostamiesčio valdžia ir Klaipėdos arenos valdytojai trečiadienį oficialiai pranešė – sporto ir pramogų komplekso statybos ir įrengimas jau yra baigtas.

Pirmasis arenos krikštas – ketvirtadienio vakarą vyksiantis legendinės grupės „Smokie“ koncertas, į kurį parduoti beveik visi bilietai.

Anot uostamiesčio areną valdančios bendrovės „Klaipėdos arena“ direktorės Jolitos Krickės, sporto ir pramogų komplekse koncertus vienu metu galės žiūrėti 7 tūkst. žiūrovų. Į krepšinio varžybas,  kurias organizuos FIBA, tilps apie 5 tūkst. aistruolių, o į praprastas krepšinio varžybas – apie 6 tūkst. žmonių.

Klaipėdos arenoje įrengtas stacionari šaldymo įranga, kuri gamins ledą, iš kurio bus įrengta čiuožimo aikštelė. Todėl, anot J.Krickės, Klaipėdoje bus galima stebėti ir visus didžiuosius ledo projektus, kurie uostamiestį iki šiol aplenkdavo. Ledo renginiuose vienu metu galės būti apie 4 tūkst. 200 žiūrovų.

„Klaipėdos arenos“ direktorės teigimu, per metus uostamiesčio sporto ir pramogų komplekse įvyks apie 60 renginių, kuriuose turėtų apsilankyti apie 200 tūkst. žmonių.

Vizijai – 30 metų

„Klaipėdos arena yra mūsų džiaugsmas ir turtas. Ir ne tik mūsų, o viso Vakarų Lietuvos regiono“, - teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Dažnai girdžiu klausimą, kodėl Klaipėda areną pradėjo statyti paskutinė iš visų didžiųjų Lietuvos miestų. Galiu pasakyti, jog arenos vizija gyva jau 30 metų, tačiau buvo kitų prioritetų“, - tvirtino buvęs uostamiesčio vadovas Rimantas Taraškevičius.

Jis prisiminė, jog Vyriausybės posėdyje, kai premjeru dar buvo Algirdas  Brazauskas, buvo nuspręsta, jog Klaipėda areną gali pasistatyti savo lėšomis – jai nereikia nei valstybės, nei struktūrinių fondų paramos.

„Tuomet mūsų prioritetai buvo kitokie – rekonstravome koncertų salę, daug investavome į švietimo įstaigas, kol atėjo eilė ir arenai“, - teigė R.Taraškevičius.

Pabrango 30 proc.

Arenos statybų sutartis su rangovo konkursą laimėjusia bendrove „Vėtrūna“ buvo pasirašyta 2009 metų rugpjūčio 24 dieną. Po kelių mėnesių arenos statybvietėje įkasta ir statybų pradžią žyminti kapsulė su laišku ateities kartoms.

Sutartyje buvo numatyta, jog areną „Vėtrūna“ pastatys už  55 mln. litų. Tačiau, anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės, statybos darbai pabrango apie 30 proc.

Daugiausia papildomų išlaidų pareikalavo priešgaisrinės sistemos tobulinimas, geresnės akustikos sukūrimas, stacionarios šaldymo įrangos ir scenos įsigijimas.

Klaipėdos arenoje taip pat įrengta ir V.Knašiaus krepšinio mokykla.

Nuo rugpjūčio 2-osios, kai Klaipėdos arenoje vyks draugiškas krepšinio turnyras, kuriame dalyvaus ir Lietuvos rinktinė, prasidės arenos bandymai, kad ji tinkamai būtų parengta šiųmečiam Europos krepšinio čempionatui.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos arenaŠvyturio arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

pajacas

pajacas portretas
kas yra KRICKE?VISTGAIDIS?

ar ARENA

ar ARENA portretas
OFICIALIAI priduota? Priimta KOMPETENTINGOS komisijos? Ankščiau skaičiau, jog iki jos pridavimo reikės dar porą savaičių-tai būtų rugpjutį.

galvojantis

galvojantis portretas
ir as galvoju, kad gal but vistgaidis
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių