Klaipėdos arenos statybininkai bijo viešumo

Klaipėdos areną vėluojantys statyti statybininkai slepiasi nuo visuomenės - ketvirtadienį iš pasitarimo buvo išvaryti žurnalistai.

Uostamiesčio savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius pranešė, kad ketvirtadienį meras Rimantas Taraškevičius dalyvaus pasitarime dėl arenos statybų, kuris vyks statybvietėje.

Tačiau į pasitarimą atvykusiems žurnalistams kelią pastojo apsaugininkai. Jie paaiškino, kad statybvietė yra privati teritorija, todėl į ją žiniasklaidos atstovai negali patekti. Klaipėdos arena statoma ant valstybinės žemės, už savivaldybės ir valstybės biudžeto pinigus.

„Kiekvieną ketvirtadienį arenos statybos rangovai rengia gamybinį pasitarimą, kuriame dalyvauja ir projektuotojai, ir techninės priežiūros atstovai. Pats į tokius pasitarimus atvykstu du kartus per mėnesį, kad statybininkai neužmigtų. Ar žurnalistai turi dalyvauti kiekviename statybininkų gamybiniame pasitarime? Leiskite statybininkams dirbti,“ - R.Taraškevičius neįžvelgė nieko blogo, jog žiniasklaidos atstovai negalėjo patys išgirsti ir informuoti visuomenę apie arenos statybos tempus.

Klaipėdos meras po pasitarimo informavo, jog arenos statybų darbai nuo patvirtinto grafiko atsilieka šešias savaites. Statyti areną sutrukdė šalta žiema, nes nebuvo galima kloti pamatų, tiesti požeminių komunikacijų.

„Šiuo metu prasidėjo arenos konstrukcijų vežimas ir montavimas“, - teigė R.Taraškevičius.

Tačiau jis neslėpė, kad šie darbai taip pat turėjo būti pradėti šiek tiek anksčiau. Delsimo priežastis - viena Latvijos gamykla konstrukcijas gamino ne pagal eiliškumą. Pirmiausia latviai, kurie pasisiūlė gelžbetonines konstrukcijas pagaminti trečdaliu pigiau nei Lietuvos įmonės, turėjo pagaminti kolonas, vėliau jų sujungimo įrenginius. Tačiau išėjo atvirkščiai. Todėl dabar reikia laukti, kol į Klaipėdą bus atvežtos kolonos. Pirmosios jau pradėtos statyti.

R.Taraškevičius vylėsi, jog klaipėdiečiai visą arenos karkasą galės išvysti birželį.

„Areną statančios bendrovės „Vėtrūna“ atstovai žadėjo, kad darbai nesustos ir šventinėmis dienomis. Be to, vyrai yra pasirengę dirbti ir trimis pamainomis, todėl bus panaikintas atsilikimas nuo grafiko“, - tikino R.Taraškevičius.

Klaipėdos arena turi būti pastatyta iki šių metų gruodžio. Statybos kainuos apie 55 mln. litų.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių