Klaipėdos arenos statybos artėja prie pabaigos

Klaipėdos arenos statybos darbai pasiekė finišo tiesiąją. Miesto valdžia kasdien sulaukia naujienų apie užbaigtus tam tikrus darbus. Tačiau griežtai tvirtinti, jog arena bus užbaigta iki numatytos datos ir termino darbams nereikės pratęsti, nesiryžtama.

„Pasirinkimo nėra. Privalome spėti. Turime dar keletą dienų. Nukelti arenos atidarymo neketiname. Tikimės, kad, kaip ir numatyta, birželio 28 dieną iš statytojų sulauksime pranešimo, kad visi darbai užbaigti“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė.

Arenos statytojai baigia įrengti Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos patalpas. Jau paklota salės danga. Ilgojo savaitgalio metu ji bus sužymėta. Pasibaigus jam, salė bus pilnai parengta varžyboms.

Šią savaitę vyko generatoriaus bandymai. Sumontuotos ir išbandytos kėdės. Problemų nekilo. Visose patalpose sumontuota ir garsinė sistema. Baigiamas įrengti vakarinis fasadas iš V.Knašiaus krepšinio mokyklos pusės. Plokštės ne tik atrodo estetiškai, bet ir sulaikys saulės šviesą.

Toliau vyksta baigiamieji apdailos darbai. Trečiame aukšte baigiama klijuoti kilimines dangas. Juose sumontuota santechnika, pakabinti šviestuvai. Vyksta valymo darbai.

Tačiau, anot V.Staskonienės, yra ir probleminių vietų. Šiek tiek nuo grafiko atsilieka ventiliacijos sistemų montavimas ir bandymas. Tačiau tikimasi viską užbaigti sėkmingai.

V.Staskonienė pasakojo, jog pradedamas ir antras arenos statybų etapas – pastato pridavimas.

„Tai sudėtingas procesas. Turi būti sukomplektuota daug dokumentų, kaip vyko statybos, gautos įvairių institucijų pažymos, suderintos visos sistemos tiek lauke, tiek pastato viduje“, – tvirtino vedėja.

Pasak jos, ketvirtadienį bus susitinkama su Statybos inspekcijos Klaipėdos skyriaus vedėja aptarti arenos pripažinimo tinkama naudoti eigą, aptarti komisijos sudėtį, kad būtų galima pradėti dirbti.

V.Staskonienė teigė, jog dalis komisijos narių nuolat dairėsi po areną. Procesą sekė ugniagesiai, Kelių policijos biuro atstovai žiūrėjo, kaip statomi ženklai. Iš karto buvo atsižvelgiama į pateiktas jų pastabas.

Kiek laiko komisija vertins areną – neaišku. Anot vedėjos, tai priklausys nuo to, kaip seksis. Tačiau iki liepos 28 dienos, kada arenos atidarymas, pastatas turi būti priduotas.

Dubysos gatvės rekonstrukciją numatoma baigti iki liepos vidurio. Toliau taip pat vyks pridavimo procedūros.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

taraskevicius zadejo

taraskevicius   zadejo portretas
taraskevicius zadejo,kad arena bus pastatyta pagal grafika, dabar kai statybos nuo grafiko atsilieka , gal ponui taraskeviciui atejo laikas atsiprasyti ir nusipjauti kiausius

Renata

Renata portretas
Įdomu,ar darbuotojų nereikia o jeigu taip,tai kur būtų galima kreiptis.RR
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių