Klaipėdos arenos statybos – vėl be pabaigos

Klaipėdiečiai, kurie neoficialiose lažybose statė už tai, kad Klaipėdos arenos statybininkai nepaliks ir po birželio 28-osios, skaičiuoja laimėtus pinigus. Darbininkai statomoje arenoje plušėjo ir antadienį, ir dar nežinia, kiek laiko dirbs.

„Dabar vyksta derinimo darbai. Visa įranga yra klasikinė ir ją reikia pritaikyti konkrečiai Klaipėdos arenai“, - teigė sporto ir pramogų kompleksą statančios bendrovės „Vėtrūna“ generalinis direktorius Rolandas Baškys.

Kai kuriems klaipėdiečiams susidarė įspūdis, jog arenos statybininkams lyg studentams pritrūko vienos nakties, todėl jie pastarosiomis dienomis pluša kone visą parą. Tai esą išduoda net ir naktį iš arenos sklindanti šviesa.

„Naktį darbininkams tikrai arenoje nėra ką veikti. Objektas yra saugomas, todėl šviesa ir dega“, - tikino R.Baškys.

Jis neslėpė, jog statybininkai iš arenos dar kurį laiką nesitrauks. Jau dabar neabejojama, jog statybų defektų gali rasti ir arenos naudotojai, ir objekto pripažinimo tinkamu naudoti valstybinė komisija.

„Tai yra natūralu, ir defektus reikės pašalinti“, - nenuogąstavo pašnekovas.

Paklaustas, ar jau galima prognozuoti, kada bus perkirpta Klaipėdos arenos statybų pabaigą žyminti juostelė, V.Blaškys aiškino, jog ceremoniją turi organizuoti uostamiesčio savivaldybė, tad datos jie nežinąs.

O ar statybininkai užtikrins, kad arena bus išblizginta iki liepos 28-osios, kuomet numatytas atidarymo renginys? „Areną pastoviai reikia blizginti. Tačiau galiu pasakyti, jog iš statybinės pusės dėl atidarymo datos jokių problemų neturi kilti“, - tvirtino „Vėtrūnos“ generalinis direktorius.

Jo teigimu, bendrovė jau kreipėsi į Klaipėdos savivaldybę, kad ši pasirūpintų, jog būtų sudaryta valstybinė komisija objektą pripažinti tinkamu eksploatuoti.

„Tokio prašymo dar nemačiau. Kai statytojai ateis su visais reikiamais dokumentais, tada tokia komisija ir bus sudaryta“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė.

Paklausta, ar komisija spės per mėnesį nustatyti defektus, o statytojai juos pašalinti, kad areną būtų galima eksploatuoti, V.Staskonienė garantuoti nesiryžo: „Reikia tikėtis“.

Prognozuotos pabaigos datos

Pagal pirminę sutartį su savivaldybe „Vėtrūna“ Klaipėdos areną turėjo pastatyti iki 2010 metų gruodžio 31 dienos.

Po šios datos duotas naujas statybų pabaigos terminas – 2011 metų balandžio 1-oji, po to – iki gegužės pradžios.

Arenos statyboms nepasibaigus pavasarį, nuspręsta, kad Klaipėdos sporto ir pramogų kompleksas turi būti baigtas iki birželio 28 dienos.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas.

Kęstas. portretas
Manau, kad straipsnio tikslas yra apjuodinti, kiršinti žmones vienus su kitais. Arena stovi, mano nuomone, ji yra pastatyta, visi tai mato. Prieš pusantrų metų ten buvo krūmynai, O dabar stovi didžiulis statinys. Kabinėtis prie smulkmenų galima, tačiau ne smulkmenos vedė žmoniją į šią dieną. Sovietmečiu toje pat vietoje bandė pastatyti kur kas mažesnius sporto rūmus, tačiau statė ir statė, prabėgo tkrai ne pusantrų metų (gal kas geriau žino, man atrodo, kad 7 metus, bet gal klystu) ir nieko nepastatė - teko nugriauti. Statybų tempai , lyginant su sovietmečio ,dabar 3-4 kartus didesni. Mano nuomone sporto rūmus pastatė labai greitai. Pagarbiai

JO

JO  portretas
Kęstai, paties samprotavimai labai teigiami, tačiau esminis klausimas kitur: ar reikia Klaipėdai šio monstro, ar miestas "patemps" jo egzistavimą? Jei kas bandytų svaičioti apie kultūrinę ar sportinę šio projekto svarbą, turėčiau nuvilti ir kategoriškai nutildyti. Abejotinos vertės pasenusių "žvaigždžių" (tame tarpe ir "Smokie" ar Chris Norman) tikrai nepraturtins Klaipėdos kultūros. Greičiau atvirkščiai. Klaipėdos žaidybinio sporto komandos su savo biudžetais tikrai neįpirks arenos net ir pagrindinėms varžyboms, kadangi net ir pačiu geriausiu atveju gali tikėtis ne daugiau kaip 300 - 350 sirgalių. Savivaldybė dotuos?Taigi iš mūsų visų kišenių. Net ir tie, kurie nesidomi rankiniu ar krepšiniu, mokesčių pavidalu turės sumokėti arenos išlaikymo nuostolius. Kitaip tariant, Klaipėda per Lietuvos krepšinio federacijos nesąžiningą lobizmą įsitaisė galvos skausmą ilgam. Gal kas mano, kas nuo arenos iš kart pagerės "Neptūno" žaidimas? Žaidimo kokybė šiais laikais priklauso nuo investicijų į komandų komplektaciją. Jei nėra pinigų surinkti bent kiek pajėgesnę komandą, Arenos sienos niekuo nepadės. Sienos niekada niekuo nepadėjo nei sportiniams rezultatamas, nei kultūriniam lygiui. Ir visos insinuacijos ta tema labiau nusikalstamos, nei naivios.

Valius

Valius portretas
Abu komentarai teisingi, bet tiesa slypi ir tame, kad jei nebūtų arenos Klaipėdoje ir vėl būtų blogai :) Vėl visi verkšliantų, kad Klaipėda kaimas ir t.t., kad čia nėra normalios arenos ir pan.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių