Klaipėdos armėnai prisiminė savo tautos genocidą

Pirmadienį Tautinių mažumų centre uostamiestyje gyvenantys armėnai prisiminė prieš 97 metus turkų įvykdytą savo tautiečių genocidą.

Prieš 97 metų Konstantinopolyje pradėtos masinės žudynės. Balandžio 24 dieną buvo nužudyta 800 žinomiausių bei iškiliausių Armėnijos inteligentijos atstovų.

Per kelerius metus, nuo 1915 iki 1918, Armėnijoje iš viso buvo nužudyta iki 1,5 mln gyventojų.

Kaip sakė Klaipėdos armėnų bendruomenės pirmininko pavaduotojas Albert Albertjan, nors šiuos tragiškus įvykius išgyveno jau keturios kartos, bet interpretacijų šia tema iki šiandien netrūksta.

„Pats baisiausias faktas, kad Turkija iki šiol nepripažįsta šio armėnų genocido“, – piktinosi A.Albertjan.

Pasak pirmininko pavaduotojo, Turkija ir Azerbaidžanas ir dabar skiria milžiniškus pinigus, kad iškreiptų šią istorinę tiesą ir tuometinius įvykius atspindėtų kitokioje šviesoje.

Minėjime prisiminti beveik prieš šimtą metų prasidėję tragiški įvykiai, skambėjo vieno žinomiausio armėnų kompozitoriaus, išgyvenusio šią tragediją, kūrinys

Tautos likimas atsispindėjo specialiai šiai progai eksponuojamuose žinomiausių šiuolaikinių Armėnijos menininkų darbuose. Tarp jų buvo ir unikali Eduardo Kazariano miniatiūrų paroda. Pats 89 metų miniatiūrinių darbų autorius mirė daugiau kaip prieš savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LABAI

LABAI portretas
TIKINTI IR NUOSTABI TAUTA.BEJE LIKUS 100METU IKI ZUDYNIU DIEVAS ISPEJO JU TAUTA,BET NEVISI PATIKEJO PRANASYSTE.O KURIE PATIKEJO IR ISVYKO YRA PALAIMINIMU TAUTOMS!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių