Klaipėdos autobusų keleivių laukia pokyčiai

Bendrovė „Klaipėdos keleivinis transportas“ praneša, jog nuo birželio 1 d. pradedamas keleivių įlaipinimas tik pro priekines autobusų duris. Pokyčius iš pradžių pajus 1,1A, 9, 12 ir 16 maršruto autobusais keliaujantys žmonės. 

Bendrovės vadovo Gintaro Neniškio teigimu, principas paprastas - į stotelę atvažiavusio autobuso pirmiausia atsidarys priekinės durys, bus laukiama, kol sulips keleiviai. Tuomet bus atidarytos kitos durys ir keleiviai išlips. Įlipantys žmonės prie vairuotojo privalės pasižymėti bilietus, tokiu būdu tikimasi sumažinti vadinamųjų „zuikių“ skaičių ir bendrovės nuostolius. 

„Šis būdas naudojamas visoje Europoje. Net Maskvoje, kur keleivių srautų su Klaipėda negalima lyginti. Lietuvoje ši sistema naudojama tik Kėdainiuose. Jiems pasiteisino iš finansinės pusės“, - pasakojo vadovas.

Tokia tvarka, kai į autobusą įlipama pro priekines duris, Lietuvoje kol kas galioja tik Kėdainiuose. G.Neniškis tvirtino, jog taip siekiama ne tik finansinės naudos, bet ir atsikratyti asocialių asmenų, chuliganų autobusuose. Tikimasi, kad sudrausmins vien tai, jog teks praeiti pro vairuotoją. Be to pastarasis galės neįleisti asocialių asmenų, chuliganų, keleivių be bilietų į autobusą.

„Norime ne tik kompensuoti nuostolius, bet ir užtikrinti keleivių saugumą“, - pabrėžė direktorius.

G.Neniškio teigimu, nuo praėjusių metų rugsėjo „zuikių“ skaičius uostamiestyje išaugo 5-7 proc. Net 15 proc. padaugėjo keleivių, kurie autobusu važiuoja be bilieto, o sugavus baudą susimoka vietoje.

Nuo birželio 1 d. taip pat keičiasi, kai kurie visuomeninio transporto eismo tvarkaraščiai. Pagrindiniai pasikeitimai:

- nuo birželio 1 d. naikinamas 7 visuomeninis transporto maršrutas. 7 visuomeninio maršruto sąskaita dažninamas 14 maršrutas;

- nuo birželio 1 d. iki rugsėjo 1 d. naikinamas 5A (Jūrininkai - Autobusų parkas)visuomeninis transporto maršrutas;

- nuo birželio 1 d. iki rugsėjo 1 d. atidaromas 4A (Giruliai (Pamario g.) - Statybininkų pr.) visuomeninis transporto maršrutas.

 

Vaizdo medžiaga informuojanti, kaip reikia naudotis Klaipėdos viešuoju transportu:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių