Klaipėdos Baltijos gimnazistai atliko intriguojančius eksperimentus

Klaipėdos Baltijos gimnazijos moksleiviai vienai dienai tapo tyrėjais, kurių rankose atsidūrė moderniausia įranga, leidusi atlikti intriguojančius eksperimentus.

Rugsėjo pabaigoje chemijos mokytojos Irenos Montvydienės iniciatyva gimnazijoje lankėsi mobili biomokslų laboratorija, kuri šalies moksleivius supažindina su naujausiais biomokslų laimėjimais.

Programoje, kuri truko keturias valandas, dalyvavo 24 III–IV gimnazijos klasių mokiniai, besimokantys chemijos.

"Mobilioji bioklasė" yra aprūpinta modernia daugiau kaip 130 tūkst. litų vertės "Thermo Fisher Scientific" moksline įranga. Projektas moksleiviams suteikė išskirtinę galimybę bent trumpam tapti tyrėjais. Švietimo programą taip pat sudarė mokslo populiarinamosios paskaitos, mokymai ir diskusijos.

Gimnazistai ne tik išbandė tikrus mokslinius prietaisus, bet ir patys atliko modernius biomokslų eksperimentus: pavyzdžiui, atskleidžiančius, kas yra DNR, ir kaip ji yra tyrinėjama.

Programoje dalyvavę moksleiviai išklausė trumpą paskaitą apie DNR, jos struktūrą ir funkcijas, susipažino su darbo laboratorijose specifika, išmoko naudotis automatinėmis pipetėmis, iš tirpalo "išsodino" DNR "siūlus" bei atliko mokslinį eksperimentą.

Baltijos gimnazijos moksleiviai džiaugėsi, jog galėjo realybėje pritaikyti šiuolaikinės molekulinės biologijos metodus, kurie yra naudojami kuriant vaistus, diagnozuojant ligas, nustatant parazitus, identifikuojant tėvystę ar tapatybę ir ieškant nusikaltėlių.

"Ne kiekvieną dieną pasitaiko proga savo akimis pamatyti tokią modernią įrangą. Savo žinių bagažą papildėme ne tik teorinėmis, bet ir praktinėmis žiniomis, kurios labai pravers netolimoje ateityje", – kalbėjo moksleiviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių