Klaipėdos bendrabučiuose gaudė rūkalius

Keturiems klaipėdiečiams cigarečių dūmas smarkiai apkarto, kai netikėtai bendrabučių duris vakar pravėrė tikrintojai iš savivaldybės.

Keturiems klaipėdiečiams cigarečių dūmas smarkiai apkarto, kai netikėtai bendrabučių duris vakar pravėrė tikrintojai iš savivaldybės.

Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai pirmą kartą surengė specialų reidą ir patikrino, kaip paisoma draudimo nerūkyti daugiabučiuose namuose esančiose bendrojo naudojimo patalpose. Tikrintojai pasibeldė į Klaipėdos bendrabučių bendrojo naudojimo patalpas – laiptines, virtuves.

„Daug kur matyti, kad bendrabučių virtuvėse, kur maistą gaminasi visi gyventojai, yra rūkoma. Stovi peleninės, juntamas specifinis kvapas“, – tikino savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Reido dalyviai apsilankė keliuose bendrabučiuose, o viename iš jų aptiko savotišką rūkyklą.

„Rūkoma ne tik laiptinėse, bet ir koridoriuose, o vieno bendrabučio priebutyje net buvo įrengta rūkykla, ant kurios durų ir užrašyta, kad čia galima rūkyti. Tai nelegalu, nes rūkyklos turi būti specialiai įrengtos. O iš šios dūmai sklinda į kitas patalpas“, – aiškino V.Valys.

Tikrintojai tikino, kad savivaldybė yra gavusi nerūkančių bendrabučių gyventojų skundų, jog kaimynai, nepaisydami aplinkinių prašymų, rūko bendrose patalpose.

„Bendrabučiuose, kuriuose gyvena šeimos, taip pat nustatėme pažeidimų. Nors aplinkiniai čia atvirai ir nesiskundžia rūkančiaisiais“, – teigė V.Valys.

Už rūkymą bendrojo naudojimo patalpose gresia įspėjimas arba bauda nuo 100 iki 1 tūkst. litų.

Vakar Viešosios tvarkos skyriaus specialistai tikrino, ar nepilnamečiai paiso draudimų rūkyti miesto viešose vietose. Tikrintojus ypač nustebino pasikeitusi tvarka prie Klaipėdos turizmo mokyklos.

„Anksčiau prie šios mokyklos buvome nustatę 18 pažeidimų. Dabar mokyklos teritorijoje atsirado įspėjamieji ženklai, kad rūkyti draudžiama. Bendrabučiuose buvo tikrai puiki tvarka. Prie mokyklos nebuvo nė vieno rūkančio jaunuolio“, – džiaugėsi V.Valys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Poilsiautoja

Poilsiautoja portretas
Raselė Paulikienė matau tampa žvaigžde :D Visus Klaipėdos rūkalius baigia išgaudyti ;D Įdomu ar pasieks tokį lygį, kad kokią dienelę sau baudą už rūkimą viešoje vietoje išsirašys ? :DD

Liuks

Liuks portretas
Mest lauk tuos rukalius uz ciupros paemus,tegu pasistato sau rukykla ir duminasi ten,zuvies ar kumpiu pasikabine,tai ir paest tures sau tuo paciu!Ir kitiems negadins sveikatos!

Vingio 37

Vingio 37 portretas
Vingio 37 daugiabutis,prasom apsilankyt, laiptineje rukoma ,perspeji tai uzsitrauki kaimyniu rustybe.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių