Klaipėdos bibliotekų darbo laiko nesutrumpino

Nors planuota nuo šiandien trumpinti Klaipėdos viešosios bibliotekos ir jos filialų darbo laiką, skaitytojai ir toliau bus aptarnaujami kaip iki šiol.

Viena valanda nuo rugsėjo 1-osios trumpinti bibliotekų darbo laiką buvo numatyta Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Aloyzo Každailevičiaus pasirašytame priemonių plane, kuriuo esą bus bandoma sutaupyti biudžeto pinigų.

Skaičiuota, kad viena valanda sutrumpinus visų bibliotekų darbo laiką per metus pavyktų sutaupyti 79 tūkst. litų.

Darbuotojų neketinta atleisti, tačiau sumažėjus darbo krūviui, tektų sumažinti ir etatų. Paprasčiau tariant, žmonės dirbtų nebe pilnu krūviu, o tik 0,75 etato. Tam, kad būtų sutaupyta 79 tūkst. litų, reikėtų sumažinti 4,25 etato. Kitaip tariant, 17 bibliotekininkių ketvirtadaliu būtų sumažintas darbo krūvis, o sykiu tiek pat - ir atlyginimas. Šiuo metu uostamiesčio bibliotekininkai vidutiniškai „ant popieriaus“ uždirba 1 tūkst. 200 litų.

Bibliotekininkai pasipriešino ne tik ketinimams mažinti jiems atlyginimus, bet ir galimai skaitytojų skriaudai.

Jie pasiūlė, akd vieną dieną per mėnesį visi bibliotekos darbuotojai dirbs nemokamai ir taip sutaupys per 85 tūkst. litų.

"Administracijos direktorius dar tikrai nepasirašė įsakymo, kad bibliotekų darbo laikas būtų sutrumpintas viena valanda. Kol aks dar tik skaičiuojame. Žinoma, įvertinsime ir bibliotekininkų pasiūlymus", - teigė savivaldybės Socialinio departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Ji tvirtino kol kas negalinti pasakyti, kada bus priimtas galutinis sprendimas trumpinti ar ne bibliotekų darbo laiką.

Tačiau N.Laužikienė patikino, kad jei jis ir būtų trumpinamas, tai bibliotekos pradėtų dirbti vėliau, tačiau tikrai dirbtų iki 19 val. kaip iki šiol, o gal duris užvertų ir dar viena valanda vėliau.    


Šiame straipsnyje: Klaipėdos bibliotekos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių