Klaipėdos Biržos tiltą kels dar vieną naktį

Biržos tilto prižiūrėtojams nepavyko įgyvendinti savo sumanymo įrenginį kelti tik vieną naktį. Bandymas buvo nesėkmingas, todėl jį teks pakartoti.
„Pakėlimas nepavyko taip, kaip planavome. Užstrigo kai kurie mechanizmai.

Šiandien darbininkai ardys kai kurias detales, ieškos gedimų ir naktį tiltą kelsime dar kartą“, - teigė Biržos tiltą prižiūrinčios bendrovės „Viadukas“ Klaipėdos filialo viršininkas Arvydas Biesevičius.

Savivaldybė yra davusi leidimą Biržos tiltą kelti tris naktis iš eilės – liepos 9-12 d.
Naktį iš antradienio į trečiadienį jis buvo keliamas 1 valandą.
Numatoma, kad ir naktį ir trečiadienio į ketvirtadienį jis taip pat bus keliamas 1 valandą. Eismui Biržos tilto bandymai nelabai trukdo, nes naktį jis nėra intensyvus.

Be to, eismas ribojamas tik nuo Muzikinio teatro iki Tiltų gatvės sankirtos su Vežėjų gatve.
Profilaktinių tilto patikrinimų prireikė, nes buvo pakeistas elektros kabelis, kuriuo atitekančia energija „maitinami“ tilto pakėlimo įrenginiai, šviestuvai.

Po šių remonto darbų ir norima įsitikinti, ar kabeliu išties atiteka energija ir tilto pakėlimo mechanizmai veikia tinkamai.

Biržos tiltas buvo rekonstruotas prieš septynerius metus. Už beveik 5 mln. litų buvo pakeisti tilto turėklai, valdymo, paleidimo mechanizmai, visa elektros įranga, restauruoti šviestuvai, paklota epoksidinė danga su hidroizoliaciniais sluoksniais.

Varstomasis metalinis tiltas ant mūrinių atramų Klaipėdoje buvo pastatytas 1879 metais pagal vietinio architekto Mejerio projektą. Per Antrąjį pasaulinį karą tiltas buvo susprogdintas, bet 1948-1955 metais jis buvo atstatytas, o 1976 metais rekonstruotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių