Klaipėdos biudžetas bus mažinamas antrą kartą

Rekordinį šiųmetį miesto biudžetą patvirtinę politikai rytoj jį mažins jau antrą kartą per šiuos metus - iš iždo norima išimti per 5 mln. litų.

Šiuo metu miesto biudžetas yra 375 mln. 268 tūkst. litų. Jį siūloma mažinti 5 mln. 344 tūkst. litų.

„Pagrindinė priežastis, kodėl reikia mažinti biudžetą, yra ta, jog buvo sumažinti valstybės tarnautojų ir biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimai“, - teigė Finansų skyriaus vedėjos pavaduotoja Rūta Kambaraitė.

Biudžetas mažinamas ir todėl, kad Seimas priėmė įstatymą, kuriuo keičiami savivaldybių biudžetų finansiniai rodikliai. Klaipėdos savivaldybė yra priversta 2 mln. 448 tūkst. litų mažinti biudžetą, nes planuojama, kad tiek sumažės surenkamų gyventojų pajamų mokesčių.

Biudžetas mažėja ir todėl, kad mažinama dotacija mokinio krepšeliui finansuoti.

Sumažinus biudžetą jis sieks 371 mln. 589 tūkst. litų, nes atimant pinigus jų bus ir skirta.

„Seimas pinigų atėmė, tačiau Vyriausybė skyrė šiek tiek papildomai“, - džiaugėsi R.Kambaraitė. Į miesto biudžetą artimiausiu metu turi įplaukti 450 tūkst. litų, kurie bus skirti įvairioms socialinėms išmokoms mokėti.

„Mums jau truko pinigų, todėl parašėme raštą Vyriausybei ir ši litų skyrė iš savo rezervo fondo“, - tvirtino finansininkė.

Tačiau ji neslėpė, kad šių pinigų socialinėms išmokoms ir kompensacijoms už komunalines paslaugas, šaltą ir karštą vandenį, šildymą užteks tik iki lapkričio. Tuomet vėl ketinama kreiptis į Vyriausybę, kad ši dar skirtų šiek tiek litų. 

Klaipėdos politikai pirmą kartą šiais metais biudžetą mažino liepą. Tuomet miesto iždas sumažėjo bemaž 19 mln. litų.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos biudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių