Klaipėdos darželiuose – rekordinis skaičius vaikų

Uostamiesčio ikimokyklinio ugdymo įstaigas lankys rekordinis skaičius vaikų. Tai didžiausias darželinukų skaičius per paskutinius 20 metų Klaipėdoje.

Uostamiesčio ikimokyklinio ugdymo įstaigas lankys rekordinis skaičius vaikų. Visos vietos, kurių yra apie 8,5 tūkst., užimtos. Tai didžiausias darželinukų skaičius per paskutinius 20 metų Klaipėdoje.

Klaipėdos savivaldybės Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vedėja Virginija Kazakauskienė pasakojo, kad prašymų priimti į ikimokyklinio ugdymo įstaigas gauta daug. Pasak jos, tai ir džiugina, ir liūdina.

„Smagu, kad vaikų tiek daug. Liūdna, kad dalį prašymų negalime patenkinti. Apie 750 vaikų šiemet nepateks į ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Tokie prašymai perkeliami tolimesnei datai“, – tvirtino vedėja.

Klaipėdos ikimokyklinio ugdymo įstaigose yra apie 8,5 tūkst. vietų. Anot V.Kazakauskienės, šiemet yra užfiksuotas didžiausias šias įstaigas lankančiųjų vaikų skaičius per 20 metų.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė aiškino, kad kol kas naujų grupių nebus steigiama, tačiau apie tai galvojama. Vienos grupės įsteigimas kainuoja 2 tūkst. litų.

„Viskas priklauso nuo savivaldybės finansinės situacijos ir lėšų skyrimo. Prašymus steigti naujas grupes buvo pateikti, tačiau negavome finansavimo. Tikimės, kad ateityje galėsime įsteigti vieną kitą naują grupę. Ypač lopšelio“, – komentavo vedėja.

L.Prižgintienė atkreipė dėmesį, kad bus griežtinama ir lopšelio-darželio lankomumo kontrolė.

„Galbūt tada į ikimokyklinio ugdymo įstaigas galės patekti daugiau realiai norinčių ir galinčių jas lankyti. Dabar vaikai priimami ir po pusę mėnesio darželio nelanko, prabūna namuose“, – pasakojo vedėja.

Manoma, kad situaciją pagerintų ir centralizuota vaikų, stovinčių eilėje dėl pateikimo į lopšelį-darželį apskaita. Programa jau sukurta. Ją žadama įdiegti nuo kitų metų.

Yra sudaryta darbo grupė, kuri svarsto problemas ikimokyklinio ugdymo įstaigose ir jų sprendimo būdus. Kitą savaitę ketinama pateikti rezultatus.

Privačius uostamiesčio lopšelius-darželius lanko apie 130 vaikų. Praėjusiais metais Klaipėdoje pradėjo veikti dvi tokios įstaigos. Be to, nevalstybinės mokyklos, kurių uostamiestyje yra keturios, turi priešmokyklines ar ikimokyklinio ugdymo grupes.

Anot L.Prižgintienės, privatūs lopšeliai-darželiai noriai steigiasi Vilniuje, tačiau kituose miestuose jų mažai.

„Gal tai lemia žmonių socialinė padėtis, nes tai nėra pigu. Šiemet dėl naujų privačių lopšelių-darželių steigimo besikreipiančiųjų nebuvo“, – tvirtino vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anton

Anton portretas
Reikia visus mokyklas-darzelius reorganizuoti i lopselius-darzelius ir ju yra 11 ir tuos pradinukus siuncia i didziasiais mokyklas nes did. mokyklos baigia istustet!

Juodasis vilke

Juodasis vilke portretas
atiduok darželį >:0
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių