Klaipėdos daugiabučių kiemuose numatoma padvigubinti vietų automobiliams

Pietinės miesto dalies gyventojams – gera žinia. Numatyta, kad jų kiemuose atsiras trečdaliu, o kai kur net dvigubai daugiau vietų statyti automobilius. Tačiau tokia galimybė kol kas numatyta tik dokumentuose.

Teritorijų planavimo komiteto nariai pirmadienį pritarė Klaipėdos teritorijos tarp Jūrininkų prospekto, Šilutės plento, Smiltelės ir Liubeko gatvių detaliojo plano koncepcijai.

Jos rengėjai, surengė gyventojų apklausą, sužinojo, kad pagrindinė problema, žmonių akimis, ta, jog kiemuose trūksta vietų statyti automobilius, galėtų būti įrengta ir daugiau vaikų žaidimų aikštelių.

Pirmiausia šias problemas ir norėta išspręsti rengiant teritorijos detaliojo plano koncepciją.

Anot rengėjų, prie daugiabučių namų bus suformuoti sklypai, kuriuose gyventojai ir galės įsirengti papildomų vietų automobiliams statyti, tačiau drastiškai nemažinti želdinių.

Skaičiuota, jog tokiu būdu kai kuriuose kiemuose automobilių stovėjimo vietų skaičius padvigubėtų, o daugelyje išaugtų trečdaliu.

Realybė tokia, jog dabar planuojamoje teritorijoje yra tiek daugiabučių namų, kuriuose yra apie 10 tūkst. butų, o automobilių stovėjimo vietų skaičius – maždaug apie 3 tūkst.

Siekiamybė, kad vienam butui būtų įrengta viena automobilio stovėjimo vieta.

„Tačiau statistiškai vienam butui vidutiniškai priklauso pusantro automobilio, vadinasi, stovėjimo vietų reikia dar daugiau ir privalome ieškoti būdų, kaip jų įrengti“, - pastebėjo Teritorijų planavimo komiteto narys Benediktas Petrauskas.

Į tokią jo pastabą komiteto pirmininkė Ramunė Staševičiūtė atsakė, jog numatoma, kad bus įrengta daugiaaukščių automobilių stovėjimo aikštelių, netoli daugiabučių namų, kuriose gyventojai už tam tikrą mokestį ir galės palikti savo mašinas.

„Tačiau automobiliai tam ir išrasti, kad jais būtų galima privažiuoti iki durų“, - automobilių stovėjimo aikštelių funkcionalumu suabejojo B.Petrauskas.

„Tada reikia nugriauti du namus ir taip atsiras daugiau vietos statyti mašinoms, nes jos dabar tiesiog nėra. Nereikia mulkinti rinkėjų – visi automobiliai tikrai netilps į kiemus“, - pabrėžė R.Staševičiūtė.

Todėl prie Jūrininkų prospekto ir Šilutės plento sankryžos ir formuojamas komercinės ir inžinerinės paskirties sklypas, kuriame ir numatoma statyti daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę. Esą jau yra ir interesantų, kurie tą sklypą norėtų nusipirkti ir pradėti veiklą.

Manoma, kad ta aikštele naudotųsi į Klaipėdą atvažiuojantys žmonės – jie savo automobilius paliktų aikštelėje miesto pakraštyje, o į centrą važiuotų viršuoju transportu.

„Ant popieriaus viskas atrodo labai gražiai, pažiūrėsime, kaip bus realybėje“, - viltingai, bet realiai į ateitį žvelgė R.Staševičiūtė, kai visi komiteto nariai pritarė detaliojo plano koncepcijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Strinas

Strinas portretas
Ne daugiaukščius reikia statyti o požeminius.Pvz.apie bažnyčia pietiniame rajone yra savivaldybes sklypai kurie metu metus stovi nenauduojami bet požeminiams garažams puikia tiktu.Taip neužgrustume erdviu ir jas geriau panaudotume gyventuoju reikmėms

to J>P

to J>P portretas
pvz. pasmus stovi 4 namai (viso 168 butai)....o mašinom pasistatyti tik 40 vietų......apie kokius autovežius kalbi?

J.P.

J.P. portretas
Savivaldybė skundžiasi, kad trūksta lėšų... Tai rinkite tą "transporto mokestį". Nes tikrai pikta darosi, kad gyventojai kieme statosi po antrą, trečią mašiną, o dar po darbų grįžta su darbiniu transportu... Vėjai kažkokie, vietos jiems trūkstą... Tai gal kiemuose statykime autovežius, gal sutilpsim...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių