Klaipėdos daugiabutyje - kruvina drama (papildyta)

Žiauri žmogžudystė ir bandymas nusižudyti - tokia drama vakar vakare įvyko Klaipėdoje viename Naujakiemio gatvės 23 namo butų.

Trečiadienį apie septintą vakaro parėjusi namo Naujakiemio gatvėje gyvenanti aštuoniolikmetė dvyliktokė rado krauju paplūdusį butą. Virtuvėje mergina aptiko nebegyvą 44 metų mamą ir sunkiai sužeistą tėvą.

Panašu, kad buvęs sutuoktinis įvykdė egzekuciją. Moters kakle, galvoje ir nugaroje žiojėjo kirstinės žaizdos. Greta negyvos Vidos P. aptiktas ir nužudymo įrankis - trumpakotis kirvukas.

Kambaryje aptiktas leisgyvis buvęs nužudytosios sutuoktinis Kęstutis P. Jam taip pat buvo sužalotas kaklas, krūtinė bei pilvas. Jis smarkiai nukraujavo ir patyrė pavojingų sužalojimų. Vyras - gyvas. Išgyvenęs operaciją jis jau pats kvėpuoja. Jo būklė apibūdinama kaip sunki, bet stabili, pavojus gyvybei nebegresia.

Yra vilčių, kad rytoj pareigūnams gali pavykti su juo pasikalbėti. Vyras gydomas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje Reanimacijos skyriuje.

Medikai suskaičiavo dvi žaizdas Kęstučio P. kakle, keturias - krūtinėje, ir dešimt - pilve. Didesnioji jų dalis - paviršinės, nepavojingos gyvybei, tačiau pažeista didžioji vena, tad vyras smarkiai nukraujavo.

Atrodo, kad tarp daugybės sužalojimų yra ir kirstinių, ir durtinių žaizdų.

Įvykį tiria uostamiesčio smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Kol kas tiriama versija, kad, kilus konfliktui, vyras nužudė buvusią sutuoktinę ir bandė nusižudyti pats. Kol kas kitų įtariamųjų nužudymu bei sunkiu sužalojimu nėra.

Ar ši versija pasikeis, paaiškės, kai Kęstutis P. pabus iš komos. Nemažai turėtų paaiškėti, kai medikai atidžiau apžiūrės vyro žaizdas ir pasakys, ar visos jos padarytos vienu įrankiu. Gali būti, kad susikivirčiję buvę sutuoktiniai griebėsi pavojingų įrankių ir sužalojo vienas kitą.

Kaimynų teigimu šeima į Naujakiemio gatvės 23 namą atsikėlė gyventi prieš ketverius ar penkerius metus ir su kaimynais mažai bendraudavo.

Aplinkiniams atrodė, kad šeima puikiai sutarė. Kaimynai net nežinojo, kad jų santuoka iširo.

Buhaltere dirbusi Vida P. buvo geranoriška, linksmo būdo moteris, buvęs sutuoktinis Kęstutis - niūresnio būdo. 


Šiame straipsnyje: užkapojo kirviu

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių