Klaipėdos dienai – eitynės su deglais

Klaipėdos krašto dieną planuojamos šventinės eitynės su deglais "Sausio 15-osios garbė – jaunimo maršas". Renginį organizuojantys aktyvistai teigia, jog pagrindinis šios iniciatyvos siekis – Klaipėdos sukilimo ir prijungimo prie Didžiosios Lietuvos datą paminėti kitaip.

Mažiausiai pusantro šimto šventinių eitynių dalyvių su liepsnojančiais deglais, Lietuvos valstybinėmis vėliavomis bei būgnais sausio 15-osios pavakarę (17.30 val.) pajudės iš Teatro aikštės link Skulptūrų parko, kur palaidoti 1923-iųjų sukilėliai.

Po šventinių eitynių prie paminklo "Už laisvę žuvusiems" planuojamos trumpos visuomenės veikėjų kalbos.

Renginio organizatorius – Lietuvos piliečių sąjunga, kurios lyderis Dionyzas Varkalis teigė, kad tai bus jaunimo maršas, į kurį kviečiami visi klaipėdiečiai kitaip švęsti Sausio 15-ąją.

Juk jie žuvo už tautą ir valstybę, kurios mes šiandien nebranginame.

"Mes norime švęsti ne valdiškai. Mes norime, kad pagaliau atsirastų šios dienos paminėjimo tradicija Klaipėdoje. Turime švęsti, o ne gedėti. Čia vyko kova ir ji buvo laimėta. Juk tada čia į Klaipėdą ėjo jaunimas, kurie žinojo, kad kažkas iš jų tikrai nebegrįš, bet jie vis tiek ėjo. Tai buvo vienas tikrų ir rimčiausių valstybės žygių. Juk jie žuvo už tautą ir valstybę, kurios mes šiandien nebranginame", – kalbėjo D.Varkalis.

Renginio organizatoriaus teigimu, mes kažkodėl nevertiname to sukilimo didvyrių aukos.

Būtent todėl į "Jaunimo maršą" Klaipėdos sukilėliams atminti esą ir kviečiami jaunuoliai, kad jie būtų tokie pat pasiryžę kovoti už savo tautą ir valstybę.

"Norėtume, kad tai taptų tradicija, norėtume, kad tokie maršai vyktų kasmet. Mes kviečiame jaunimą visais įmanomais kanalais ir tikime, kad jie ateis. Turime 150 deglų, eisime su deglais, su būgnais, bus tikra šventė", – vylėsi Klaipėdos krašto dienos proga sausio 15-ąją eitynes organizuojantis D.Varkalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

---

--- portretas
Rusų troliams, Klaipėdos gyventojai 1944 turėjo pasitraukti, nes žinojo ką su jais darys rusai. Dėl 1923 sukilimo, turbūt, kad tuo metu vietiniai gyventojai buvo patenkinti, kad kraštą prijungė prie Lietuvos. Kraštas gavo litą, kuris jau buvo stabilus pinigas, kai tuo tarpu Klaipėdoje, duonos kepalas kainavo milijonus markių. Iš kitos pusės, Klaipėdos teritorija buvo per maža, kad rengti plebiscitą, čia sprendė valstybės.

to anonimas

to anonimas portretas
tavo sapaliojimas prasideda nuo Prūsijos laikų,o čia etninės žemės Kuršių....Prūsai, Vokiečiai,Rusai visi jie okupantai..o lietuviai tos pačios etninės grupės atstovai kaip ir Kuršiai...Tavo sapaliojimas tai paskutinių okupantų logika....

to Anonimas

to Anonimas portretas
mažiau kliedėk troli ir čiuožk į savo ubagyną rytuose, kremliaus utėle!
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių