Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai pradeda kovas Europoje

Šeštadienį Lietuvos čempionai – Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai išvyksta į Liuksemburgą, kur sekmadienį kovos Europos rankinio federacijos taurės varžybose.

Pirmasis varžovas – „Handball Kaerjeng“ klubas iš Liuksemburgo.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį klaipėdiečiai nusileis Briuselio oro uoste, o paskui 200 kilometrų riedės į Liuksemburgą. Sekmadienio vakare klaipėdiečiai jau turės išbėgti į aikštelę.

„Liuksemburgo rankinio lygis išties aukštas. Bus tikrai sunku, tačiau darysime viską, kad į Klaipėdą grįžtume iškovoję pergalę“, - optimistiškai buvo nusiteikęs „Dragūno“ vyriausiasis treneris Miglius Astrauskas.

Šio etapo nugalėtojas paaiškės po dviejų rungtynių. Atsakomoji dvikova Klaipėdoje numatyta rugsėjo 14 dieną.

Šios poros laimėtoja komanda antrajame rate žaistų su Rumunijos „Stiinta Minicipal Dedeman“ klubu.

Europos rankinio federacijos taurės turnyras antras pagal pajėgumą Europos rankinio turnyras. Jame klaipėdiečiai dalyvaus pirmą kartą.

„Manau, kad sezonui esame pasiruošę 70 procentų savo pajėgumo, potencialių galimybių. Buvo objektyvių ir subjektyvių priežasčių – traumos, ligos, ukrainietis (Anton Maroko) prisijungė tik prieš kelias dienas, du gynybos ramsčiai nutarė pailsėti nuo rankinio, Jonas Truchanovičius negali rungtyniauti dėl patirtos operacijos praėjusį sezoną. Tokie faktoriai ir lėmė, kad nesame tiek geri, kiek norėtume būti. Bet yra laiko, daug rungtynių ir manau, kad tą formą įgysime. Tik neramina, kad laukia pačios pirmosios varžybos Europos rankinio federacijos taurės turnyre su Liuksemburgo „Handball Kaerjeng“ klubu“, - komandos pasirengimą sezonui apibendrino M.Astrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių