Klaipėdos dramos teatras pradės kilti iš duobės

Penktadienį į atstatinėjamo Klaipėdos dramos teatro pamatus buvo įbetonuota kapsulė su laišku ateities kartoms.

Taip pažymėta nugriautų teatro priestatų atstatymo darbų pradžia.

Balandį prasidėjus teatro rekonstrukcijai, netrukus dalis pastato virto griuvėsiais. Statybininkai nugriovė prie Žvejų gatvės esantį teatro priestatą, kuris buvo avarinės būklės.

Tačiau griovimo darbai nesustojo – šiuo metu yra griaunama ta teatro dalis, kurioje buvo įrengtos bilietų kasos. Darbininkai su žeme sulygins pusę priestato iš Teatro aikštės pusės. Statinys griaunamas, nes taip pat yra avarinės būklės, tad neapsimoka jo rekonstruoti, o tik pastatyti iš naujo.

Į kapsulės, kurioje buvo įdėtas ir penktadienio dienraštis „Klaipėda“, įbetonavimo ceremoniją svečius sukvietusios teatrą restauruojančios bendrovės „Pamario restauratorius“ direktorius Aldas Kliukas džiaugėsi, kad jau yra parodyti, kas nuveikta statybvietėje.

Nugriauto priestato vietoje įrengti poliniai pamatai, išbetonuotos pirmojo aukšto grindys, tad jau galima mūryti ir naujojo statinio sienas.

Istoriniame teatro pastate, kur yra scena ir žiūrovų salė, keturių metrų gylyje taip pat įrengti poliniai pamatai, kad statinys nebesmegtų, duobė išbetonuota.

A.Kliukas neneigė, jog šalta ir snieguota žiema trikdo darbus – daug laiko reikia sugaišti atsikasti statybvietę, į betoną būtina maišyti priedus, nes yra minusinė temperatūra. „Tačiau nuo darbų grafiko mes neatsiliekame. Padarėme net daugiau, nei šiems metams buvo skirta pinigų, nes esame įsipareigoję dirbti avansu“, - sakė direktorius.

Dramos teatro pastatų rekonstrukcija turi būti baigta iki 2014 metų balandžio. Ji kainuos apie 20 mln. litų. Vėliau teatre turi būti sumontuota visa spektakliams reikalinga įranga, žiūrovų salėje pastatytos kėdės. Įranga gali kainuoti apie 40 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
Gal geriau buvo pavasario palaukti ir tada statyti. Ar ziema lengviau pinigus nuplauti? Rupuzes!!!!!

to emigrant

to emigrant portretas
Lietuvis ir Afrikoje lietuvis - visada suras kuo "pasidžiaugti"...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių