BEGA tapo Klaipėdos dramos teatro mecenate

Klaipėdos dramos teatras prieš pat atverdamas duris sulaukė iki šiol dosniausio mecenato. Tris dešimtis tūkst. eurų per trejus metus teatro meninę veiklą rems viena didžiųjų Klaipėdos uosto įmonių – jūrų krovinių kompanija BEGA.

Didžiausia parama

Likus dienai iki oficialaus rekonstruoto Klaipėdos dramos teatro pastato atidarymo, čia įvyko pirmoji oficiali ceremonija – pasirašyta mecenavimo sutartis.

Teatro direktoriaus Tomo Juočio ir jūrų krovinių kompanijos BEGA valdybos pirmininko Aloyzo Kuzmarskio parašais patvirtinta sutartimi minėta kompanija įsipareigojo per trejus metus teatrui suteikti 30 tūkst. eurų paramą.

Ši parama – didžiausia kokią teatras iki šiol yra gavęs.

Menininkus rems asmeniškai

Vienos didžiųjų Klaipėdos uosto įmonės parama bus skirta profesionaliam scenos menui plėtoti, tačiau ją pajusti turės galimybę ir scenos kūrėjai asmeniškai.

Kasmet Tarptautinę teatro dieną kompanija BEGA nominuos po du uostamiesčio dramos teatro aktorius ar režisierius. Laureatams bus skiriamas 1 tūkst. eurų bei nominaciją patvirtinantis sertifikatas.

Kasmet šio įvertinimo nusipelniusius savo nuožiūra siūlys pats teatras.

Sieks tapti žvaigžde

Teatro direktorius T.Juočys pastebėjo, kad kompanijos BEGA valdybos pirmininkas domėjosi visa teatro rekonstrukcija, apsilankydavo remontuojamame pastate, teiraudavosi ar teatrui nereikia pagalbos.

„Rėmimą A.Kuzmarskis, veikiausiai, nešiojosi ne vienerius metus, galvodamas, kad teatrui atėjus į naują pastatą neužtenka vien fasado, o turiniui sukurti reikia ir lėšų“, – pastebėjo T.Juočys.

Direktorius pabrėžė, kad šįkart ne teatrui reikėjo ieškoti mecenato, šis pats jį surado.

Teatro vadovas prisiminė, kad šviesos atminties Gediminas Pranckūnas bičiuliavosi su A.Kuzmarskiu ir pokalbiai apie galimybę verslui remti teatrą prasidėjo jau seniai. Šią gražią bičiulystę bus siekiama tęsti bei stiprinti ir toliau.

„Mums yra iššūkis teatrinėje srityje tapti tokia žvaigžde, kokia jūrų krovos srityje šiuo metu yra BEGA“, – pastebėjo T.Juočys.

Sutartį gali ir pratęsti

Bendrovės valdybos pirmininkas prisipažino Klaipėdos dramos teatrą prisimenantis nuo pat vaikystės, todėl ne kartą svarstė kuo verslas gali prisidėti puoselėjant meną.

Teatralams A.Kuzmarskis linkėjo kūrybinio polėkio, sėkmės naujuose namuose bei rodyti gėrį, viltį, šypseną, gerą energiją, gražų žmonių sutarimą, meilę.

Valdybos pirmininkas prisiminė į netikėtą buvusio teatro vadovo netektį. A.Kuzmarskio teigimu, visai prieš pat vadovui iškeliaujant anapilin jis lankėsi dar rekonstruojamame teatre, kartu su jo G.Pranckūnu apžiūrėjo atliktus darbus bei planavo susitikti ir aptarti rėmimo smulkmenas. Tačiau planuotas susitikimas taip ir neįvyko – teatro vadovas netrukus mirė.

Vis dėlto, neabejojama, kad naujasis ir ambicingas teatro vadovas T.Juočys su tokiu pat užsidegimu tęs šviesios atminties G.Pranckūno pradėtus darbus, o Klaipėdos dramos teatras atgims nauju ir konkurencingu.

Trejus metus galiosianti rėmimo sutartis numato galimybę vėliau pratęsti ją ir ilgesniam laikui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chi chi

chi chi portretas
geriau Bega susiremontoutu jos teritorijoje Minijos 2a esanti laba gražu raudonu plytų istorinio paveldo pastatą.Daba padarė iš gatvės pusės pilaites o i mariu puse esantis teritorijos gilumuoj keturaukštis bagia sugriūti.Ar senia beržus nuo jo nupjiovėt?Manot užtempėt žalia tinkleli ir laikyset toliau kap iki šiol laiket dešimtis metu?

šaunu

šaunu portretas
Šaunu, rėmėjų labai reikia mūsų išskirtiniam, senajam TEATRUI. Pagarba...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių