Klaipėdos etnokultūros centras jaunimą buria į „Etnoreidą“

Klaipėdoje trečiadienį startavo jaunimui skirtas projektas „Etnoreidas“, kuriuo siekiama patraukliomis ir šiuolaikiškomis formomis prabilti apie tradicinę kultūrą bei ja sudominti jaunus klaipėdiečius.

Šiemet balandžio – gruodžio mėnesiais Klaipėdos etnokultūros centre vyks jaunimo sueigos, tradicinių šokių mokymai, kūrybinės dirbtuvės, susitikimai su Lietuvos folkloro entuziastais, jaunimo dainų vakarai, mieste bus rengiamos įvairios akcijos ir tradicinės pramogos. Projekto „Etnoreidas“ organizatorius Klaipėdos etnokultūros centras kviečia  ne tik pamatyti, bet ir pasirodyti, ne tik išgirsti, bet ir pasakyti – bendrauti ir augti etnokultūrinėje terpėje.

Trečiadienį prasidėję dar ketvirtadienį ir penktadienį 15–18 val. vyks „Etnodekoro“ užsiėmimai Meno kiemo dirbtuvėse (Daržų g. 10). Dailininkė Jūratė Mierkienė juose moko improvizuoti su oda. Susidomėjusieji prašomi atsinešti odinių aksesuarų, rūbų ar odos gabalėlių, kuriuos dekoruos tradiciniais ornamentais. Į užsiėmimus dalyviai registruojami tel. 310 022.

Ketvirtadienį 19 val. Etnokultūros centre (Daržų g. 10) šaukiama jaunimo sueiga. Dalyvaus modernaus folkloro grupė „Gyvata“ (vad. Donatas Bielkauskas), vyks tradicinių šokių mokymai, kartu bus dainuojama ir muzikuojama.

Nuo balandžio 26-osios kiekvieną ketvirtadienį 18 val. Etnokultūros centre šurmuliuos jaunimo vakarėliai – „Vožiniai“ (tai senas lietuvininkų tarmės žodis), kurių metu bus galima išmokti tradicinių šokių, liaudies dainų, muzikavimo, amatų, susipažinti su novatoriškomis folkloro grupėmis ir smagiai praleisti laiką.

Visi renginiai nemokami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių