Klaipėdos gatvėmis riedės 12 naujų miesto autobusų

12 naujų ir ekologiškų, suslėgtomis gamtinėmis dujomis varomų autobusų, uostamiesčio gatvėmis pradės kursuoti jau kitos savaitės pradžioje.

Modernios išvaizdos ir aplinką tausojančios prancūzų firmos „Irisbuss“ viešojo transporto priemonės keleivius veš 8, 5 ir 10 maršrutu.

Kaip teigė įmonės „Klaipėdos autobusų parkas“ direktorė Jelizaveta Daugininkienė, pirmieji nauji po Lietuvos nepriklausomybės atgavimo įsigyti autobusai jau paruošti ir techniškai, ir formaliai.

„Elektroninio bilieto sistema taip pat įdiegta, liko sudėti paskutinius štrichus – sureguliuoti švieslenčių darbą. Planuojame, jog dalis autobusų Herkaus Manto gatve ir Taikos prospektu kursuos jau nuo birželio 3 d.“, – teigė J.Daugininkienė.

Pasak jos, tikimasi, kad patogūs ir estetiški autobusai uostamiesčio gyventojus paskatins dažniau naudotis viešuoju transportu.

Klaipėdos miesto savivaldybės mero pavaduotojas Artūras Šulcas sakė, kad ekologiškų autobusų integravimas į miesto viešojo transporto visumą prisideda prie Klaipėdos, kaip sveiko miesto, koncepcijos įgyvendinimo.

„Autobusai ne tik draugiškesni gamtai, bet ir gyvenantiems Tiltų gatvėje kels mažiaus triukšmo. Viešajam transportui teikdami pirmenybę, stengsimės panaikinti kliūtis mažiau teršiančiam transportui kursuoti senamiestyje“, – sakė A.Šulcas.

„Klaipėdos autobusų parko“ atstovai akcentavo, kad naujieji autobusai ne tik mažiau kenkia aplinkai, bet ir yra pritaikyti neįgaliesiems bei mamoms su vežimėliais – juose įmontuotas atverčiamas takelis, skirtas patogiam įvažiavimui.

Ekologiškos transporto priemonės, palyginus su senaisiais 13-20 metų senumo miesto keleivius aptarnaujančiais dyzeliniais autobusais, į aplinką išmes 66 proc. mažesnį teršalų kiekį, o kenksmingų kietųjų dalelių emisija į aplinką bus mažesnė net 94 proc.

Autobuse vienu metu gali važiuoti 89 žmonės, yra 31 sėdima vieta. Į  uostamiesčio kelius kitą savaitę išriedėsiančios naujos transporto priemonės ypatingai gerai pritaikytos šaltiems orams – autobuso korpusas padengtas specialia medžiaga, kuri geriau sulaiko šilumą.

Grindys, atsparios vandeniui ir ugniai, padengtos vientisa, neslidžia danga.

Autobusai gali didžiuotis ne tik moderniu salonu, bet ir patrauklia išvaizda – transporto priemones iš kitų išskiria pilkos, oranžinės bei žalios spalvos derinys.

12 naujų autobusų kainavo beveik 8,6 mln. Litų, o 15 proc. šios sumos Klaipėdos autobusų parkas skolinosi iš bankų.

Kartu su naujais 12 autobusų Klaipėdos autobusų parkas dabar turi 21 ekologišką kurą naudojančią ir aplinką tausojančią viešojo transporto priemonę.

Tikimasi, kad dar šiais metais bendrovė įsigis dar 11 naujų suskystintomis dujomis varomų autobusų ir vieną hibridą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Exspertas

Exspertas portretas
Autobusai pačios pigiausios komplektacijos, vidaus švieslentės neveiks, taip pat ir išorinės, tad bus naudojami seni kartoniniai trafaretai. Elektroninis bilietas sumontuotas atgrubnagiškai, be to, bus naudojami ir sovietmečiu atsiduodantys raudonieji komposteriai. Autobuse nėra kondicionieriaus. Katė maiše čia, o ne modernūs autobusai..

mk

mk portretas
Pirmas komentatoriau, turbut tikras lietuvis esi... Duok pinigu, sutvarkisim iki penkiu zvaigzduciu lygio :D

Exspertas

Exspertas portretas
Kokio dar penkių žvaigždučių lygio, pažiūrėk koks transportas Latvijoj ir Estijoj, Lenkijoj, apie Vakarus nekalbu. Tik mes nesugebam normaliai tvarkytis..
VISI KOMENTARAI 9

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių