Klaipėdos gatvėms – piniginė injekcija

Uostamiesčio taryba pritarė siūlymui padidinti šių metų biudžetą beveik 4 mln. eurų. To prireikė todėl, kad tokią sumą gatvių rekonstrukcijai ir lopymui skyrė Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Šiemet į uostamiesčio gatves planuojama investuoti kiek daugiau nei 3,8 mln. eurų. Iš šių lėšų uostamiesčio gatvių rekonstrukcijai ir tiesimui šiemet numatoma skirti per 2 mln. eurų.

Už šiuos pinigus žadama tiesti lietaus nuotekų tinklus teritorijoje ties Bangų g. 5A. Taip pat ketinama rekonstruoti Joniškės, Rokiškio, Pamario, Pajūrio, Tilžės ir kai kurias kitas gatves. Dėmesio sulauks ir Tauralaukio gatvės.

Kiek daugiau nei poros milijonų eurų turėtų užtekti ir naujų gatvių tiesimo darbams.

Miesto gatvių remontui ir priežiūrai iš Klaipėdai atiteksiančių pinigų bus atseikėta 1,6 mln. eurų.

Šie pinigai bus skirti asfaltbetonio dangos, žvyruotos dangos ir akmenimis grįstų miesto gatvių remontui. Iš suplanuotų lėšų Klaipėdos gatvėse taip pat bus įrengiamos saugaus eismo priemonės, gatvės bus ženklinamos, remontuojami šaligatviai ir pėsčiųjų takai, prižiūrimi tiltai.

Kiek daugiau nei 2 tūkst. eurų bus skirta užsienyje mirusių ar žuvusių Lietuvos Respublikos piliečių palaikams į Lietuvą parvežti.

Ketvirtadienį posėdžiavę Klaipėdos savivaldybės tarybos nariai pritarė numatytiems darbams ir biudžeto didinimui.

Vis dėlto planus palaikė ne visi politikai. Tarybos narys Arūnas Barbšys pastebėjo, kad miesto biudžetas – atspindys strateginio plano, kuriame stinga suplanuotų priemonių pagrindimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pietines dalies gyventojas

pietines dalies gyventojas portretas
idomu ar musu ponai bent zino kur tas jurininku prospektas ir kokia situcija pitineje miesto dalyje su parkavimu ,duobem ir provezom , jiems gera ten tauralaukiuose ir kt. nuosavuose kiemuose parkuotis , ubagus tik bausti moka uz masinu statima is nevilties bet kur....

mareks

mareks portretas
silutus plento dangos kai kurios atkarpos - tragiskos.

lalaila

lalaila portretas
neuzmirskite Jurininku g remonto. 1-a juosta vaziuojant gali pagalvoti kad su laivu plauki - provezos tukbut i jokius standartus nebetelpa
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių