Klaipėdos Gatvės muzikos dienoje – stilių įvairovė

Gatvės muzikos dienoje uostamiestyje vieni pasigedo daugiau muzikantų, o šie – daugiau klausytojų.

Nuo šeštadienio vidurdienio uostamiestį užliejo muzikos banga. Penktą kartą surengta Gatvės muzikos diena suvienijo įvairių stilių ir muzikinių krypčių grupes, didžėjus ir pavienius muzikantus. 

Muzikantai išsibarstė po visą Klaipėdos centrą ir senamiestį – nuo stoties iki Kruizinių laivų terminalo.

Gatvės muzikos dienoje užsiregistravo per 120 atlikėjų. 

Daugiausiai muzikantų būriavosi prie Biržos tilto ir aplinkui jį. Senamiestyje netrūko su muzikos instrumentais vaikščiojančių jaunų muzikantų.    

Kai kurie ne pirmą kartą Gatvės muzikos dienoje dalyvaujantys atlikėjai pastebėjo, kad šiemet į gatves išėjo mažiau muzikantų. Jie spėjo, kad akustinę muziką grojančius klaipėdiečius atbaidė juos užgožiantys didžėjai.

Tačiau grupelė gitarą grojusių ir dainavusių moksleivių iš „Baltijos“ gimnazijos pasidžiaugė, kad šiemet nereikia baimintis stiprintuvus pasileidžiančiųjų kaimynystės – vietos išdalytos taip, kad muzikantai netrukdytų vieni kitiems.

Nuo vidurdienio instrumentus į darbą turėję paleisti Gatvės muzikos dienos dalyviai stebėjosi, kodėl uostamiestyje kasmet išsijudinama tik vakarop. Iš tiesų dieną muzikantų gretos nebuvo gausios.

Su šeima gatvės muzikantų gretas papildęs klaipėdietis Jonas Baltokas įsitikinęs, kad verta kartą metuose išeiti į gatvę ir pasitikrinti save, kur nevaržo nei organizatoriai, nei vieta, nei repertuaras. 

J.Baltokas pasigedo didesnio pačių muzikantų spontaniškumo, o ne varžymosi tarpusavyje ar susirūpinimo savo įvaizdžiu. Su dukromis dainavęs vyras juokavo, kad gatvės muzikantus reikėjo suburti didžiulėmis nuolaidomis viliojusiame prekybos centre. 

Penktus metus Gatvės muzikos dienoje kartu su savo mokiniais dalyvaujantis studijos „Grock“ vadovas Lina Švirinas įsitikinęs, kad tiesiog reikia mėgautis šia diena.

Paklaustas, ar nepasigenda daugiau klausytojų, juokavo, kad jų pasiklausyti iš Danės išlenda net narai.   

Gtavės muzikos diena pradėta organizuotis Vilniuje muzikanto ir aktoriaus Andriaus Mamontovo iniciatyva prieš penkerius metus.


Šiame straipsnyje: Gatvės muzikos diena

NAUJAUSI KOMENTARAI

keleivė

keleivė portretas
tikrai šiais metais buvo mažai muzikuojančių. Vaikštinėjom ir laukėme, gal dar kas nors kur nors pasirodys ir pagros. Labai tykiai šurmuliavo liūdname senamiestyje muzikantai. Parduotuvės masiškai uždaromos ištuštėjo...(((

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Ubagų - driskių kultūra propaguojama. Pasidedi kepurėlę, bliudelį ar futliarą ir kliurkinies, kol kažkas kokį centą įmes...Ką jaunas įprasi, tą senas atrasi -:)

Romanas

Romanas portretas
Zmoniu siais metais buvo nelabai ir daug.mes su grupe grojome pirma karta,ir mums labai patiko.prie musu buvo nemazai zmoniu,bet centre nebuvo tokios givybes kuri buvo praeitais metais.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių