Klaipėdos gatvės nevalomos tris savaites

Klaipėdoje jau tris savaites nevalomos miesto gatvės. Kelkraščiai pasidengė nemažu dulkių ir šiukšlių sluoksniu. Miestiečiai skundžiasi, kad dėl to jiems kyla sveikatos problemų.

Uostamiesčio gatvės mechanizuotai nėra valomos tris savaites. Prižiūrimi tik šaligatviai.

„Nesuprantu, kodėl savivaldybė nenuperka gatvių valymo paslaugos. Gal taip taupomi pinigai? Miestas taip ilgai negali būti nevalomas“, – piktinosi viena klaipėdietė.

Moteris tvirtino, kad kelkraščiuose susikaupęs nemenkas dulkių ir žiedadulkių sluoksnis ypač sukelia nepatogumų ir sveikatos problemų alergiškiems žmonėms.

„Mano dukra alergiška. Šiuo metu alergija jai paūmėjo. Padidėjęs miesto užterštumas labai jaučiasi“, – pasakojo klaipėdietė.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė aiškino, kad gatvės tris savaites mechanizuotai nevalomos, nes dar nėra išrinkti rangovai. Tai daroma neskelbiamų derybų būdu.

„Po savaitės situacija turėtų išsispręsti. Praeis apskundimo terminas ir bus pasirašyta sutartis su rangovais“, – tvirtino vedėja.

Anot I.Šakalienės, procedūros užtruko, nes tikėtasi, kad bus galima pratęsti sutartis su anksčiau paslaugą atlikusioms įmonėms. Pagrindinis konkursas yra įstrigęs teismuose.

„Kreipėmės į Valstybinę viešųjų pirkimų tarnybą, kad leistų pratęsti sutartį su anksčiau dirbusioms kompanijoms, tačiau sulaukėme neigiamo atsakymo. Tad turėjome rengti neskelbiamas derybas“, – aiškino vedėja.

I.Šakalienės teigimu, dėl užsitęsusio nevalymo situacija labai prasta.

„Tai labai jaučiasi. Kelkraščiai pilni dulkių, o tai nėra gerai. Visa laimė, kad orai gelbėjo. Ne veltui poteriaujame kartais. Jei vyrautų sausi ir karšti orai, būtų tragedija. Tikimės, kad kitą savaitę viskas išsispręs“, – pabrėžė vedėja.


Šiame straipsnyje: gatvių valymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
Ta Sakalienie galetu paimti sluota i rankas!!!! O tai tik suda mala...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių