Klaipėdos gatves užtvindė vilties bėgikai

Labdaringas Vilties bėgimas šiemet uostamiestyje surengtas dešimtąjį kartą. Vilties ir tikėjimo žinią kovoje su onkologinėmis ligomis šiemet nešė keli tūkstančiai sportininkų ir aktyvių miestiečių.

Akciją organizuoja Šv.Pranciškaus onkologijos centras, kuris nemokamai teikia visą eilę paslaugų onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms ir jų šeimų nariams.

Į trasas išbėgo keturi tūkstančiai registruotų dalyvių. Tačiau spėjama, kad kartu su bičiuliais ir draugias miesto gatvėmis risnojo ir daugiau neregistruotų norinčiųjų.

Šiemet sportinis renginys išsikėlė tam tikrų ambicijų – pirmą kartą surengtas 42 kilometrų trasos maratonas. Jį įveikė daugiau nei trisdešimt sportininkų. Tarp šių bėgikų buvo daug užsienio šalių atstovų.

„Tai pirmas toks miesto maratonas. Anksčiau to Klaipėdos mieste niekas nebuvo organizavęs. Norėjome pritraukti sportininkus, o jiems mūsų renginys įdomus tik tokiais atvejais, jei rengiamas maratonas“, – aiškino „Vilties bėgimo“ akcijos koordinatorius Valdas Daujotas.

Be ilgiausios distancijos, bėgikai rinkosi ir 21 kilometro trasą. Varžytasi ir 10 bei 5 kilometrų ilgio distancijose. Populiariausia rungtimi kasmet tampa beveik 3 kilometrų ilgio trasos bėgimas. Vakar prie šios distancijos starto linijos rikiavosi pusantro tūkstančio bėgikų.

Kol kas organizatoriams sunku suskaičiuoti, kiek labdaringas renginys padėjo surinkti aukų. Tačiau teigiama, kad populiariausios aukos buvo 3 ir 5 eurai. Tiek kainavo starto mokesti populiariausiose 3 ir 5 km ilgio trasose.

„Sunku vertinti surinktų lėšų skaičių, nes pats renginys taip pat kainuoja. Tokiam renginiui suorganizuoti reikia turėti bent jau 28 tūkst. eurų. Keturis tūkstančius išleidome vien signalinėms juostoms, kuriomis pažymėtos trasos. Aparatūros nuoma taip pat kainuoja. Manau tikslūs skaičiai paaiškės po renginio“, – V.Daujotas.

Varžybų nugalėtojų taip pat laukė prizai. Prizinių vietų laimėtojai apdovanoti piniginiais prizais.

42 kilometrų maratono nugalėtoju tapo Andrejus Jegorovas iš Nidos.

21 km trasą pirmasis įveikė šiaulietis Justinas Beržanskis, tarp moterų lydere tapo klaipėdietė Eglė Krištaponytė.

Bėgikams nuotaiką palaikė savanorių aistruolių komanda, Klaipėdos centre sportininkams kėlusi nuotaiką būgnais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nor nemeluotumėt.

Nor nemeluotumėt. portretas
Senukuose 1km juostos 22€, trasos ratas 5km iš abiejų pusiu apjuosti ~11km + 5km visur kitur papildomai (su kaupu) . 16km juostos x 22€ = 352 € iš kur tie 4000€ :D :D Nors nesidenktumėte kilniu tikslu. :(

man tai

man tai portretas
tie rudaskverniai šventakupriai čia žiūrėjosi ne-prie-ko.Tik kiša savo aleliuja tik džiugauja..Lygtai nežino nieks iš ko ani gyven.Miesto valdžia jiems tyliai pinigelius papumpuoja, Jewropa turbūt irgi, dar pasirenka..onkolgijos centra reklamuoja..O Anyžiečio pranciškonu vienuolynas kur ten prie to centro netoli čia kartu ar atskirai?

Organizatoriai

Organizatoriai portretas
Kitais metais gal rimtai stadione reikia daryti. :-) Kokius 100 ratų apibėgs maratono bėgikai ir daugiau niekas kitais metais nebedalyvaus ir apie paramą onkocentrui pasvajoti galėsime ir susirgus nebus kur kreiptis nemokamos pagalbos. ;-( Dėkojame visiems dalyvavusiems ir palaikantiems paramos ir bendruomeniškumo kultūrą Klaipėdos mieste! :-)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių