Klaipėdos gatvėse – išmanūs šviesoforai

Uostamiestyje jau kurį laiką atnaujinamos nudilusios perėjos ir keičiami pasenę šviesoforai. Iki metų pabaigos judriausiuose miesto gatvėse žadama įrengti 5 modernius neįgaliųjų naudojimui pritaikytus šviesoforus su įmontuotais laikmačiais.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės Mildos Enciutės, šviesoforai turėtų atsirasti Taikos prospekte šalia Žvejų rūmų, Šilutės plente prie bendrovės "Klaipėdos energija", Baltijos prospekte.

Taip pat planuojama rekonstruoti Sausio 15-osios ir Tilžės gatvių sankryžos eismo šviesoforų įrangą, mat dabartinė neatitinka Kelių šviesoforų įrengimo taisyklių reikalavimų.

Moderniuose šviesoforuose veiks šviesiniai žibintai su laikmačiu, vaizdo stebėjimo įranga.

Ties pėsčiųjų perėjomis įrengti nuotoliniai pulteliai bus pritaikyti žmonėms su negalia.

Visų šviesoforų valdikliuose numatytas fiksuotas laiko, lokalus, adaptyvus bei koordinuotas valdymai.

Planuojama atnaujinti ir kai kurias Šilutės plente ir Baltijos prospekte esančios pėsčiųjų perėjas.

"Šiose miesto dalyse vyksta intensyvus eismas. Tikimės, kad, įvykdžius numatytus darbus, žengdami per gatvę gyventojai jausis saugesni", – vylėsi M.Enciutė.

Bendra darbų vertė siekia 1,6 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kosmosas

kosmosas portretas
ar teisingai supratau? 5 šviesoforai -1,6 mln.?

klp

klp portretas
nu bet ir kainele??? STT ar kaip ten jus FNTT ka jus darot? semkas valgot? uz tokia kaina galima raketa i menuli ir atgal nuskraidint....

< jus geriau

&lt; jus geriau portretas
Tai parsisiusk programele i telefoną ir turesi ta elektronine svieslente kiekvienoje stoteleje, ar pas tamsta dar mygtukinis telefonas ir berete ant galvos?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių