Klaipėdos gatvėse mažėja „mikriukų“

Sumažėję keleivių srautai smogė maršrutinių taksi verslui – per kelis pastaruosius mėnesius išnyko du maršrutai, dar dviejų nebeliks netrukus.

Nuo gruodžio 10-osios giruliškiams taps sunkiau atvažiuoti į miestą ir grįžti namo, nes į Girulius nebekursuos maršrutiniai taksi.

Anot Klaipėdos mero pavaduotojos Juditos Simonavičiūtės, į Girulius „mikriukais“ keleivius vežę vežėjai nusprendė trauktis iš verslo, nes jis yra nuostolingas.

„Giruliškiai į miestą ir iš jo galės važiuoti tik autobusais‘, - teigė vicemerė.

Ji tvirtino, jog ant išnykimo ribos yra ir 3-iąjį maršrutą aptarnavę smulkieji vežėjai. Jie bet kurią akimirką gali pasitraukti. 3-iuoju maršrutu „mikriukais“ keleiviai buvo vežami iš Kalnupės gatvės Taikos prospektu, Herkaus Manto gatve, po to per Mažąjį kaimelį iki ligoninių miestelio.

Pasak J.Simonavičiūtės, prieš kelis mėnesius buvo panaikinti du maršrutai, kuriuos aptarnavo smulkieji vežėjai. 1-ujoju numeriu pažymėti „mikriukai“ nebekursuoja iš autobusų stoties Minijos gatve iki „Vakarų laivų remonto“ įmonės. Išnyko ir 12-asis maršrutas, kuriuo naudojosi Nendrių kvartalo gyventojai.

„Gaila, kad nyksta tie šalutinių gatvelių maršrutai, kurie mums yra aktualiausi. Todėl reikės spręsti, kaip pagerinti viešojo transporto sistemą“, - teigė J.Simonavičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių