Klaipėdos gatvėse pasirodė pirmieji barstytuvai

Atšalus orams suskubta rūpintis vairuotojų ir transporto priemonių saugumu keliuose. Klaipėdiečiai pastebėjo, jog gatvėse pasirodė pirmieji smėlio ir druskos barstytuvai.

Šiaurinėje miesto dalyje barstytuvai į gatves išvažiavo prieš kelias savaites.

Pasak priežiūros specialistų, dieną šviečiant saulei, o naktį termometrų stulpeliams nukritus žemiau nulio, vairuotojai turėtų būti atidūs, kadangi kelio danga vietomis tampa itin slidi.

"Temperatūrai svyruojant iš neigiamos į teigiamą, įkalnės ir tiltai pasidengia plonu ledo sluoksniu. Tiltus barstome smėlio ir druskos mišiniu, o gatves – tik druskos mišiniu. Stengiamės užtikrinti maksimalų saugumą keliuose", – tikino gatves prižiūrinčios bendrovės "Ecoservise Klaipėda" logistikos vadovas Rimantas Strakšys.

Šiaurinėje miesto dalyje keliai barstomi du kartus per parą – paryčiais ir vėlai vakare.

Anot "Ecoservise Klaipėda" logistikos vadovo, kiekvieną parą šiaurinėje miesto dalyje nuo Sausio 15-osios gatvės iki Kalotės išbarstoma kelios tonos druskos ir smėlio mišinio.

Kelių saugumu pietinėje miesto dalyje rūpinasi bendrovė "Žemkasa".

Keliai šioje miesto dalyje pradėti barstyti naktį iš penktadienio į šeštadienį.

"Druskos mišiniu padengėme pagrindines nuovažas prie sankryžų, tiltus, viadukus, pagrindines miesto gatves – Vilniaus, Šilutės plentus, Baltijos, Taikos ir Statybininkų prospektus, Minijos gatvę", – teigė bendrovės direktorius Evaldas Aukštuolis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vairuotojas

Vairuotojas portretas
Viskas,druskas pradejo barstyti galite statyti masinas ,nes po sezono supūdai mašiną.Jeigu nebuvo surudijusi, tai bus tikrai.

ggg

ggg portretas
nu...visai nublūdo :)

klp

klp portretas
tai kad sausa ta Zauerveino gatve siandien buvo.... galetu foto realesnia ikelti o tai issigandau perskaites, sast pro langa - o ten beveik vasara...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių