Klaipėdos gelbėtojai varžėsi tarpusavyje

Klaipėdos gelbėtojai pirmą kartą istorijoje susirungė tarpusavyje. Varžybose, kuriose buvo šešios rungtys, esančios Pasaulio gelbėtojų čempionate, dalyvavo trys komandos.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos gelbėtojai varžėsi Antrosios Melnragės paplūdimyje. Tarpusavyje rungtyniavo Smiltynės, Melnragės-Girulių ir iš įvairiose vietose dirbančių gelbėtojų sudaryta komanda.

Jos varžėsi šešiose rungtyse: pirmoji – vėliavėlės, antrosios metu gelbėtojai turėjo bėgti 90 metrų, trečiosios – žmogaus transportavimas iš jūros į krantą, ketvirtoji – bėgimas 200 metrai, plaukimas – 400 metrai, bėgimas – 200 metrai, penktoji – virvės tempimas, šeštoji – estafetė: bėgimas, žmogaus iš jūros traukimas ir transportavimas, virvės metimas – taiklumui išsiaiškinti.

Anot Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiojo specialisto Aleksandro Siakki, kiekvienoje komandoje buvo ir profesionalių plaukikų, ir bėgikų.

„Kova buvo atkakli. Pirmavo tai viena, tai kita komanda. Vis tik dviem taškais laimėjo Smiltynės gelbėtojai. Traumų išvengėme“, – komentavo A.Siakki.

Nugalėtojų komandai buvo įteikta taurė. Tikimasi, jog tokios varžybos tarp uostamiesčio gelbėtojų taps tradicinėmis.

Geriausi Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos gelbėtojai bus atrinkti į rinktinę.

Pirmadienį ji turėtų susikauti su Nidos ir Palangos gelbėtojų rinktinėmis. Iš pastarosios dar laukiama galutinio patvirtinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių