Klaipėdos gimnazistai aukojo kraujo

Vytauto Didžiojo gimnazijoje ketvirtą kartą surengta neatlygintinos kraujo
donorystės akcija. Šiemet pasiektas rekordas – donorais tapo 37 gimnazistai.

Vytauto Didžiojo gimnazijos auklėtiniams trečiadienį buvo surengta diskusija apie kraujo donorystę. Joje dalyvavo ir Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo atstovai.

Sulaukę pilnametystės gimnazistai taip pat galėjo paaukoti kraujo.

Kaip pastebėjo gimnazijos visuomenės sveikatos specialistė Gražina Povilaitienė, šiemet pasiektas rekordas – pirmą kartą neatlygintinais donorais tapo tiek daug žmonių. Kraujo paaukojo 34 gimnazistai, 2 pedagogai ir slaugytoja.

"Kraujas – dovana, kuri nieko nekainuoja, o sergančiam reiškia viską. Tad apie donorystės naudą reikia kalbėti nuo pat mažų dienų", – įsitikinusi G.Povilaitienė.

Vienas gimnazistas tądien šventė savo 18-ąjį gimtadienį. Tad kol jis aukojo kraujo, aplinkui sustoję draugai pilnametystės sulaukusiam vaikinui traukė "Ilgiausių metų".

Teigiama, kad kasdien apie 100–120 žmonių Lietuvoje prireikia kraujo. Poreikiams patenkinti kiekvieną dieną tenka paimti iki 400 kraujo dozių, per mėnesį — apie 8500 dozių.

Specialistų teigimu, Lietuvoje vis dar egzistuoja kraujo donorystės problema – nors esama daug neabejingų žmonių, aukojančių kraujo, tačiau ne visada jo pakanka.


Šiame straipsnyje: kraujo donorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių