Klaipėdos gyventojų daugiabučių namų renovacija nesudomino

Antrasis renovacijos etapas pagal naująjį modelį uostamiestyje, panašu, patyrė fiasko. Klaipėdos savivaldybė sulaukė tik dviejų namų paraiškų dėl pastatų atnaujinimo.

Praėjęs penktadienis buvo paskutinė diena, kai buvo galima teikti prašymus dėl dalyvavimo antrajame renovacijos pagal naująjį modelį etape. Jų gauta tik du.

Vienas iš namų yra įkūręs bendriją, kitą administruoja namų valda.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, jog šis skaičius gali būti dar ne galutinis. Dar nėra aišku, kiek namų tokius prašymus pateikė administratoriams.

„Dar neturime oficialių pranešimų iš namų valdų. Pirmadienį turėsime galutinius skaičius. Papildomai klausime administratorių“, – tvirtino direktorius.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Violeta Gembutienė tvirtino, jog susidomėjimas galimybe renovuoti namus buvo didelis.

Klaipėdiečiai skambino, klausinėjo. Tikėtasi, kad daugiau namų pateiks paraiškas.

„Tikėjomės, kad bus antplūdis, bet taip nėra. Informacijos apie šią galimybę tikrai netrūko“, – pabrėžė V.Gembutienė.

Antrojo etapo metu buvo taikomi šiek tiek mažesni reikalavimai nei pirmojo. Į paramą iki 40 proc. renovacijos darbams galėjo pretenduoti namai, kurie vieno kvadratinio metro apšildymui suvartoja mažiau nei 150 kilovatvalandžių per metus. Nebebuvo kreipiamas dėmesys, ar namas yra senamiestyje.

Buvo teigiama, kad pirmenybė teikiama parodžiusiems iniciatyvą namams. Planuota, jog antrojo etapo metu pagal naująjį modelį norės atsinaujinti apie 20 namų.

„Pasirodo, žmonės abejingi. Jie tingi ką nors daryti patys. Viskuo abejoja. Reikia, kad kas nors už juos galvotų, darytų, siūlytų. Tai puiki galimybė renovuoti namus. Juolab kad gyventojams nereikia užstatyti savo butų, darbai sąskaitų neišaugins – reikės mokėti tiek, kiek pernai mokėjai už šilumą“, – dėstė L.Dūda.

Pasak jo, investiciniai projektai, kurie buvo rengiami 24 savivaldybės atrinktiems namams, parodė, kad galima sutaupyti iki 66 proc. šilumos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip sudomins

Kaip sudomins portretas
O kaip tu sudominsi, jei turi informacijos kad žmonės dūsta renovuotuose namuose. Kainos ir kokybė neadekvati. Jonavoj grožis ir bendra renovacijos koncepcija. Klaipėdoj velykų margutis nėr toks margas kaip renovacija vykdoma. Tai nors rajonui Naujakiemio Debreceno ar kt renovuotų vienodai. Žiauru. Sąmanos želia, pelės veja lizdus, metasi vabzdžiai ir pelėsiai ir visos tokios "pramogos" už mūsų pačių pinigus

klaipedietis

klaipedietis portretas
Prades vezti laivais suskystintas dujas,kaina uz sildima sumaazes 20 procentu.Kas prades apsiltinima namuu dabar mokes 20 proc. daugiau negu tie kurie paduos paraiskas uz metu dvieju,kai prades plaukioti laivai. Antra dabar uz triju kambariu buta 60 metru mokame Klaipedoje apie 380 litu,sumazinus sita skaiciu ant 20 proc. iseis apie 310 litu,manau sintetika aplink nama kisti nebeapsinoka.

Perpensas

Perpensas portretas
Jaunimui-gaila man jų, nes nepraėjo gyvenimo mokyklos.Todėl jiems nesuprantamas būsimas siurprizas,kai, sukišus pinigus į mažą efektą duodantį sienų tėplojimą, mokėt reikės dar daugiau. Plastmasė ar pluoštinės medžiagos su laiku praranda termoizoliacines savybes, o be automatizuotos ventiliacijos su oro sausinimu namas bus pasmerktas supūti nuo pelėsių, nes užkamšytame daugiabutyje oro temparatūra pakils,bet dėl blogos esamos ventiliacijos, pakils ir santykinė oro drėgmė, todėl vandens garų kondensacijos temperatūra taip pat pakils ir sienos vidinio paviršiaus temperatūra bus pakankama drėgmės kondensacijai. Aukšta temperatūra plius drėgmė -rojus pelėsiams.Normalus namas turi turėti pakankamą oro tarpą tarpsienyje arba siena uždengta stiklintu balkonu ar veranda.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių