Iš Klaipėdos į Palangą – mažiau autobusų

Iš Klaipėdos į Palangą nuo šių metų pradžios keleivius veža mažiau autobusų nei buvo anksčiau. Priežastis – nesklandumai dėl konkurso, kuriame Klaipėdos savivaldybė turi išrinkti vežėją, aptarnausiantį šį maršrutą.

Šiuo metu maršrutą Klaipėda–Palanga–Klaipėda aptarnauja tik vieno vežėjo autobusai. Transporto priemonės pirmyn ir atgal kursuoja tik penkis kartus per dieną.

Anksčiau autobusai iš Klaipėdos į kurortą ir iš jo atgal į uostamiestį  važiuodavo dvigubai dažniau – dešimt kartų per dieną.

„Buvo du vežėjai. Tačiau dabar liko tik vienas“, – patvirtino Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Pasak jo, anksčiau šį maršrutą aptarnavo bendrovė Klaipėdos autobusų parkas. Tačiau įmonė atsisakė tai daryti.

Laikinai, kol įvyks konkursas naujam vežėjui išrinkti, maršrutą buvo pavesta aptarnauti kitai bendrovei. Pastarosios vairuotojai į kurortą keleivius veža ir maršrutiniais taksi.

„Konkursas įvyko. Jame dalyvavo du vežėjai – vienas iš Klaipėdos, kitas iš Palangos. Pastarasis pasiūlė labai mažą kainą, tačiau ji buvo nepagrįsta. Komisija nusprendė atmesti abu pasiūlymus. Vežėjas iš Palangos tokį sprendimą apskundė teismui“, – apie nesklandumus pasakojo R.Mockus.

Mažiau autobusų į Palangą kursuos tol, kol neišsispręs teisminiai ginčai. Kiek tai truks, pasak R.Mockaus, sunku pasakyti.

„Dabar keleivių nėra daug. Į kurortą ir atgal kursuoja ne tik autobusai, bet ir maršrutiniai taksi, tad susisiekimas yra geras. Autobusais dažniau naudodavosi keleiviai, kuriems priklauso lengvatos. Jos maršrutinių taksi bilietams netaikomos“, – komentavo vedėjas.

Klaipėdos autobusų stoties vadovė Danutė Kubilienė pasakojo, kad keleiviai kol kas nepasigedo į Palangą nebevažiuojančių autobusų.

„Reisų yra užtektinai. Nelabai pasijuto, kad kas panaikinta. Tragedijos tikrai nėra. Pašalinome tuos reisus iš tvarkaraščių, ir niekas nesidomi“, – problemų neįžvelgė vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių