Iš Klaipėdos į Suomiją išplukdyti paskutiniai blokai

Bendrovė „Baltijos“ laivų statykla sėkmingai baigė įgyvendinti svarbų užsakymą Suomijos laivų statyklai STX Finland Cruise OY. Viso užsakymo metu pagaminta daugiau nei 4 tūkst. 600 tonų plieno blokų. Bendradarbiavimas užtvirtintas Vytauto Karčiausko skulptūra „Sėkmė“. 

„Baltijos“ laivų statykla sėkmingai baigė įgyvendinti svarbų užsakymą STX Finland Cruise OY (ex „Aker Yards“) kompanijai. Projektas vykdytas ilgiau nei metus. 2007-aisiais tarp kompanijų buvo pasirašytos trys sutartys, pagal kurias plieno blokai gaminti kruiziniams laivams „Genesis1“ ir „Genesis2“ bei keleiviniam keltui „Tallink“.

Projektui buvo pasiruošta gerai. Laiku parengta dokumentacija, kilusios problemos greitai išspręstos. Pagal sutartis „Baltija“ gamino plieno blokus, kurių bendras svoris siekia apie 4600 tonų. Paskutinieji trys blokai iš „Baltijos“ į Suomiją iškeliavo kovo 7-ąją. Pagal sutarties sąlygas buvo nudažyti du blokai iš trijų.

Išreikšdama savo pagarbą už nuoširdų bendradarbiavimą „Baltijos“ laivų statykla, STX Finland Cruise OY atstovams įteikė uostamiesčio dailininko ir skulptoriaus Vytauto Karčiausko darbą „Sėkmė“ (suomiškai „Menestys“). Iš juodojo ąžuolo ir bronzos padaryta skulptūra tapo puikiu, sklandžios ir produktyvios partnerystės simboliu.

Įteikdamas dovaną „Baltijos“ laivų statyklos Marketingo ir pardavimų skyriaus vadovas Vladislav Marinec, Suomijos laivų statyklos atstovams dėkojo už pasitikėjimą.

„Tegul šis mažas suvenyras žymi mūsų abipusio darbo sėkmę. „Sėkmė“ išreiškia visus geriausius mūsų linkėjimus jums: klestėjimo ir sėkmės randant naujus projektus ir taip pratęsiant mūsų bendradarbiavimą“, - sakė V. Marinec.

Savo ruožtu, STX Finland Cruise OY atstovas Jukka Gustafsson teigė besidžiaugiantis, jog teko dirbti su „Baltijos“ laivų statykla.

„Bendradarbiavimas tarp STX Finland Cruise OY ir „Baltijos“ užsimezgė 2000-aisiais. Per tą laiką pastatyta apie 10tūkst. tonų plieno blokų. Vykdant pastarąjį projektą, kuris truko ilgiau nei metus, mes turėjome ir kitų partnerių Vokietijoje, Lenkijoje bei Rusijoje, tačiau tenka pripažinti, kad „Baltija“ yra pranašiausia pagal darbų atlikimo terminus. Be abejo, kaip ir kiekviename darbe pasitaikė problemų, tačiau jos visuomet buvo išspręstos. Nors šie bei kiti metai laivų statytojams bus labai sunkūs, aš tikiu, kad viskas susitvarkys, o situacijai pagerėjus, bendradarbiavimą mielai pratęstume“, - teigė J. Gustafsson.

Įvertinę efektyvų ir gerą darbą suomiai prieš pusmetį „Baltijos“ laivų statyklai skyrė kelių dešimčių tūkstančių eurų premiją, pagal kurią nutarta gerinti žmonių darbo sąlygas ir darbų saugą. Dalį sumos „Baltija“ jau panaudojo: sukurtas video filmas apie darbų saugą. Taip pat nuolat atnaujinama darbų saugos klasė, nupirkti modernūs šalmai suvirintojams.

Šiuo metu „Baltijos“ laivų statykla taip pat vykdo ilgalaikius projektus, pagal kuriuos blokai ir antstatai gaminami Ro - Ro laivams (tai laivai skirti gabenti įvairioms transporto priemonėms) ir balkeriams (šie laivai skirti gabenti birius krovinius). Patruliniams laivams NAVY „Baltija“ gamina tik plieno blokus.


Šiame straipsnyje: baltijos laivų statyklagenesis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių