Klaipėdos jaunimą verslo pradžiai įkvėps verslininkai ir pramogų pasaulio „banginiai“

  • Teksto dydis:

Šį rudenį po vasaros atostogų sugrįžusi iniciatyva „Verslas veža“ keliasi į Klaipėdą. Pirmajame ciklo renginyje Kaune verslumo žinių sėmėsi ir garsių žmonių konsultacijomis pasinaudojo beveik 1,5 tūkst. jaunuolių, todėl ne mažesnio aktyvumo tikimasi ir uostamiestyje. Spalio 4 d. Klaipėdos arenoje su jaunimu bendraus ir patirtimi dalinsis devyni pranešėjai, kurių tarpe ir verslininkas Antanas Guoga, virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas, ir pramogų pasaulio atstovai Jogaila Morkūnas bei Linas Zareckas-Choras.

„Verslas veža“ jau spėjo įrodyti, kad tokie praktiniai mokymai yra reikalingi, o patraukliai ir suprantamai pateikiama informacija apie galimybes rasti ir gauti visapusišką paramą pradedant verslą yra aktuali tūkstančiams ambicingų jaunuolių. Džiugina jaunų žmonių noras ieškoti nišų bei įdomių sprendimų, kuriant savo verslą. Tokie iniciatyvos renginiai yra labai svarbūs jauno žmogaus motyvacijai“, − sakė Ūkio ministras Evaldas Gustas.

Anot VšĮ „Versli Lietuva“ Generalinės direktorės Linos Vaitkevičienės, pirmasis po vasaros renginys Kaune sulaukė didelės sėkmės. „Pabendrauti su verslo profesionalais, mielai besidalinančiais savo patirtimi, bei dalyvauti praktiniuose mokymuose suplūdo beveik pusantro tūkstančio kauniečių. Tikiuosi, kad daugeliui jų renginys ne tik įkvėpė drąsos kurti verslą, suteikė daugiau pasitikėjimo savimi, bet ir davė verslo pradžiai reikalingų žinių“, − teigė L. Vaitkevičienė.

Jaunimo susidomėjimą verslo steigimu patvirtina tarptautiniai tyrimai, todėl tikimasi, kad ne mažiau jaunuolių apsilankys ir Klaipėdoje pirmą kartą organizuojamame tokio masto verslumo renginyje. „Tarptautinių tyrimų duomenimis, per trejus metus pradėti savo verslą planuoja daugiau 20-24 metų amžiaus lietuvių nei estų, vokiečių, danų, suomių ar švedų. Neabejoju, kad norinčiųjų patiems kurti savo ateitį gausu ir uostamiestyje“, − sakė L. Vaitkevičienė.

Antrajame šį rudenį „Verslas veža“ renginyje Klaipėdos arenoje jaunimui paruošta itin plati programa. Bus skaitomi verslo lyderių ir žinomų žmonių pranešimai, veiks verslumo įgūdžių lavinimo zona, kur bus galima pasisemti žinių, kaip įkurti konkretų verslą – nuo grožio salono ir viešbučio iki automobilių remonto dirbtuvių ir restorano. Renginio dalyviai galės dalyvauti įvairiuose seminaruose apie lyderystę, viešą kalbėjimą, derybas, pardavimus bei pabendrauti su įvairių organizacijų, teikiančių konsultacinę ir finansinę paramą pradedantiesiems verslininkams, atstovais. Atsipūsti nuo žinių lavinos padės pramogos – kovos menų pasirodymai ar protų kovos.

„Jaunimui šiais laikais ambicijų netrūksta, tačiau konkuruoti darbo rinkoje yra išties nelengva. Vienas iš geresnių variantų – susikurti sau darbo vietą pačiam. Nišų tam Lietuvoje tikrai yra, žinoma, reikia įžvalgumo ir ryžto pasinaudoti esamomis galimybėmis. Renginyje pasakosiu, kaip pats tai padariau. Tikiuosi, kad mano asmeninė patirtis leis jauniems žmonėms nenuleisti rankų ir siekti savo tikslų“, − sakė verslininkas, filantropas Antanas Guoga.

Be jo, renginyje „Verslas veža“ pranešimus skaitys ir su jaunimu bendraus Deivydas Praspaliauskas, restorano „Bistro 1 dublis“ įkūrėjas, virtuvės šefas, Violeta Valainytė, „Žaislų turgus“ įkūrėja, Jogaila Morkūnas, renginių vedėjas ir organizatorius, Vilma ir Audra Žilėnaitės, „Yogis frozen yogurt“ steigėjos, Linas Zareckas-Choras, ŽAS grupės narys ir įmonės „Motiventti“ vadovas ir kiti.

„Verslas veža“ renginiai aplankys beveik visus šalies regionus ir tęsis iki pat žiemos pradžios. Renginiai vyks spalio 11 d. Mažeikiuose, spalio 18 d. Šiauliuose, spalio 25 d. Utenoje, lapkričio 8 d. Telšiuose, lapkričio 22 d. Ukmergėje ir lapkričio 27 d. Šilutėje.

Šių metų pavasarį startavęs LR Ūkio ministerijos ir VšĮ „Versli Lietuva“ organizuojamas renginių ciklas „Verslas veža“ jau yra aplankęs Radviliškį, Kėdainius, Šalčininkus, Pasvalį. Alytų, Vilnių, Kauną ir Marijampolę. Jų metu specialistų konsultacijomis ir mokymais pasinaudojo apie 4.5 tūkst. jaunų žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių