Klaipėdos kavinės laukia rugsėjo 1-osios šurmulio

Džiugios naujų mokslo metų pradžios nuotaikos užlies ir uostamiesčio kavines bei restoranus. Verslininkai klientus rytoj stengsis vilioti gardžiomis staigmenomis, atrakcijomis, mažomis kainomis.

Didžiausio šventiškai nusiteikusių žmonių antplūdžio uostamiesčio kavinės ir restoranai antradienį laukia nuo vidurdienio iki 21 val.

„Ruošiamės labai aktyviai. Rugsėjo 1-oji neįsivaizduojama be ledų ar kitų skanėstų, tad šia proga pasiūlysime ypatingą desertų valgiaraštį“, - aiškino viešbučio ir restorano „Navalis“ pardavimų vadovė Simona Kėkštaitė.

Atšvęsti naujų mokslo metų pradžios jaukioje aplinkoje atkeliauja ne tik tėvai su savo atžalomis - neretai pakviečiami ir seneliai, kiti giminaičiai, tad didesnį stalą ne visuomet lengva rasti.

S.Kėkštaitė spėjo, kad klientų srautai bus panašūs, kaip ir ankstesniais metais, tačiau miestiečiai stengsis neišlaidauti. „Šventinių desertų kainas nustatėme atsižvelgę į šiandieninę situaciją“, - tikino pašnekovė.

„Navalio“ darbuotoja spėjo, kad rugsėjo 1-ąją bus labai paklausūs ledų kokteiliai, kuriuos restoranas siūlys su nuolaida. Moksleivių tėvai galbūt susigundys paragauti gaivinančio vaisių punšo.

Alkoholiniais gėrimais rugsėjo 1-ąją parduotuvės neprekiaus. Šis draudimas negalioja tik viešojo maitinimo įstaigoms.

Kavinės ir boulingo „Kapitolijus“ savininkė Kristina Peištarienė aiškino, kad moksleiviams bei jų tėvams jau vien išėjimas į miestą, pietūs ne namų aplinkoje yra atrakcija, o tai, kokie patiekalai puikuosis ant šventinio stalo, nėra itin svarbus dalykas.

„K centre“ ir „Klaipėdos“ viešbutyje įsikūrusių restoranų direktorė Nijolė Chodosovskaja irgi pastebėjo, kad rugsėjo 1-ąją vaikai ir tėvai tiesiog stengiasi pabūti kartu, pabendrauti, pakyla į pastatų viršutinius aukštus pasigrožėti panoraminiais vaizdais.

Rytoj su mažiausiais moksleiviais „K centre“ įsikūrusiame restorane „Livonija“ bendraus smagiai nusiteikę pasakų personažai, žadama pasiūlyti platesnį nei įprastai patiekalų pasirinkimą. Vakare erdves užlies gyva muzika - tikimasi, kad pasilinksminti sugužės nemažai studentų.


Šiame straipsnyje: Rugsėjo 1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių