Klaipėdos kelininkai pradėjo ruoštis žiemai

Uostamiesčio kelininkai ruošiasi žiemos sezonui. Į sandėlius jau privežta kalnai gatvėms skirtos barstyti druskos, darbui paruošta dalis technikos.

Uostamiesčio kelininkai ruošiasi žiemos sezonui. Į sandėlius jau privežta kalnai gatvėms skirtos barstyti druskos, darbui paruošta dalis technikos.

Šiaurinę miesto dalį prižiūrinčios įmonės „Specialus autotransportas“ generalinis direktorius Laimonas Žemaitis tvirtino, kad į bendrovės sandėlius jau atvežta apie 80 tonų druskos.

Tokio kiekio gali užtekti maždaug mėnesiui ar dviem – tai priklauso nuo oro sąlygų.

„Jei orai bus prasti, tada turimos druskos užteks mėnesiui. Jei sąlygos bus normalios, užteks ir dviem“, – pasakojo vadovas.

Anot L.Žemaičio, jau paruošta ir technika. Vadovas pabrėžė, kad jos bus tiek, kiek reikės.

„Dažniausiai vienu metu mieste dirba 10 mašinų. Tiek užtenka. 30 mašinų nepaleisi, nes netilptų“, – pasakojo vadovas.

L.Žemaičio teigimu, iki šalčiausio metų sezono liko tik suburti komandą, kuri dirbs žiemos tarnyboje. Dabar tai ir daroma.

Pietinę miesto dalį prižiūrinčios įmonės „Žemkasa“ direktoriaus pavaduotoja Ina Kaubrytė tvirtino, kad žiemos pradžiai druskos ir žvyro pirkti nereikėjo. Jo liko iš praėjusio sezono.

„Pernai prisivežėme. Galvojome, kad pavasaris dar bus šaltas ir sniegingas. Tačiau nuo sausio sniego buvo mažai. Druska ir žvyras liko“, – tvirtino pavaduotoja.

Pasak I.Kaubrytės, įmonės sandėliuose yra daugiau nei 1 tūkst. 500 tonų druskos. Tokio kiekio užtektų pusei žiemos.

I.Kaubrytės teigimu, mašinos žiemai dar neruošiamos. Jos kol kas dirba kituose objektuose, tad žiemai ruošti bus pardėtos rugsėjo gale arba spalį.

„Darbo tikrai bus. Reikės sutepti, suremontuoti, uždėti priedus, skirtus sniegui valyti ir druskai barstyti. Pradėsime ruoštis anksčiau, kad paskui nekiltų problemų“, – pabrėžė pavaduotoja.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

protaukite!

protaukite! portretas
kam sodinate medzius prie gatviu ??, juk medziai gyvi, ju vieta skveruose, parkuose, aikstese. uzberdami gatves ir paskui sluodami,ta druska versdami ant medziu, druska medzius zalojate, jie greit nudziuva, mirsta, yra nususe, taigi jokio grozio;(o isleidziama simtai tukstanciu lt) pinigus leidziate lapu suslavimui;(ar tik ne milijonai litu??) uzkemsa lapai lietaus tinklus (tukstanciai litu ) ir pan. Ar yra bent truputi protaujanciu tarp miesto ukio darbuotoju???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių