Klaipėdos klerkų žioplumas vos neišardė daugiavaikių šeimų

Žioplą klaidą į miesto tarybos sprendimo projektą įvėlę uostamiesčio valdininkai galėjo nuskriausti uostamiesčio daugiavaikes šeimas.

Jau ne pirmą kartą miesto taryboje buvo svarstomas klausimas dėl lengvatinių leidimų nemokamai statyti automobilius apmokestintose zonose suteikimo uostamiesčio daugiavaikėms šeimoms.

Šįkart valdininkai parengė sprendimo projektą, kuriame buvo numatyta, jog tris ir keturis vaikus auginančioms šeimoms bus galima įsigyti vieną tokį leidimą ir jis metams kainuos 100 litų, o penkis ir daugiau vaikų turinčioms šeimoms leidimas bus suteikiamas nemokamai.

Tačiau valdininkai taip suformulavo sakinius, kad daugiavaikėse šeimose būtų skaičiuojamos tik tos atžalos, kurios lanko mokyklą.

„Išties taip ir išeina, kad pagal šią formuluotę kūdikiai, darželinukai nėra daugiavaikės šeimos vaikai, nors išties yra. Vadinasi, tos daugiavaikės šeimos, kurios augina tris ir daugiau vaikų, realiai net nebūtų laikomos daugiavaikėmis“, - aiškino Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjui Rimantui Mockui iškart buvo nurodyta pataisyti sprendimo projektą tekstą, kad tvarką dėl leidimų nemokamai statyti automobilius suteikimo daugiavaikėms šeimoms būtų galima patvirtinti ketvirtadienį.

Sėdęs su savivaldybės kalbininkais, D.Kerekeš, R.Mockus pakoregavo sprendimo projekto tekstą. Ir miesto taryba patvirtino, kad už 100 litų metams leidimai būtų suteikiami daugiavaikėms šeimoms, auginančioms tris ir keturis vaikus, įskaičiuojant vaikus iki 19 metų, kurie mokosi dieniniame skyriuje.

Tokia pati tvarka galios ir penkis bei daugiau vaikų auginančioms šeimoms, tik joms leidimai bus suteikiamo nemokamai.

Tvarka įsigalios ir šeimos dėl leidimų galės kreiptis, kai miesto tarybos sprendimas bus paskelbtas spaudoje.

Prognozuojama, kad dėl lengvatų daugiavaikėms šeimoms miesto biudžetas per metus neteks apie 145 tūkst. litų pajamų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

abejoju

abejoju portretas
ko gero labai labai reta daugiavaike seima isleidzia stovejimui daugiau nei simta litu, kazi kas cia jau puls prkti tuos leidimus

asta

asta portretas
Gerb. autore,kada sugebėsite parašyti be klaidų?Redakcijai turėtų būti gėda dėl tokių rašeivų.

zenonas lapinskas

zenonas lapinskas portretas
kaip nesolidu, savivaldybė neteks 145 tūkstančių litų dėl daugiavaikių šeimų, kokia nelaimė. Už sovietmečiu iš mūsų mokesčių įrengtas aikšteles nebenulups antrą kartą iš daugiavaikių šeimų. Paklauskit ar jie iš vis statosi mokomose, ar naudojasi visuomeniniu transportu. Kaip vienas dailininkas - profesorius padovanojo man paveikslą, po to dar ir dar kitą. Paskui pasiskolino 1000Lt. Ėjo metai. Paklausiau kaip su pinigėliais. O anas: pažiūrėk kiek turi mano paveikslų. Vieną iš ties pardaviau už 500 Lt, nors buvo vardinis man, tai tą žmogelį boba išvijo su visu paveikslu. Savivaldybė dovanoja ir dejuoja. Veršis subinėj - žyds su peiliu šokinėj.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių