Klaipėdos kurčiųjų mokyklos mokytojams vėluoja atlyginimai

Klaipėdos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos darbuotojams jau antras mėnuo vėluoja avansų ir algų išmokėjimai, o jų steigėjai - valdininkai ir politikai - atlyginimus, kurie yra keli kartus didesni, išsimoka sau laiku.

Šios mokyklos, kurioje dirba 31 žmogaus kolektyvas, iš jų - 22 pedagogai, steigėjas yra Klaipėdos apskrities viršininko administracija. Šios apskrities viršininku dirba buriuotojas Arūnas Burkšas.

„Skęstančio „Titaniko“ kapitonas nepaliko laivo, nesiveržė pirmas per keleivių galvas į gelbėjimo valtis, o mūsų kapitonas (apskrities viršininkas A.Burkšas) algą išsimokėjo pats pirmasis“, - skundėsi mokyklos atstovai. Nors jiems avansas turėjo būti išmokėtas prieš 20 dienų, tačiau jie dar nematė nei avanso, nei vėluojančios algos, rašoma Tarybos nario Naglio Puteikio pranešime.

Klaipėdos apskrities valdininkų ir politikų širdis bandė suminkštinti Klaipėdos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga, tačiau valdžia liko kurčia kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pedagogų gynėjų prašymams.

„Trūksta pinigų“ - toks buvo valdžios atsakymas.

Tačiau jų netrūksta šios mokyklos vyriausių asignavimų valdytojų - Klaipėdos apskrities administracijos vadovų ir departamentų direktorių - algoms, kurių užtektų kelių tokių mokyklų kolektyvų atlyginimams išmokėti.

„Esu įsitikinęs, kad tokioje situacijoje, ekonominės krizės metu mūsų valdžia galėtų vadovautis jūrinės garbės kodeksu, kuris reikalauja, kad kapitonas iki paskutinio momento išliktų garbingu laivo vadu. Tai ne tik būdas padėti silpnesniam, bet ir gairės valdžiai kaip štormo metu išsaugoti žmonių pagarbą sau ir išlikti oriems“, - teigia N.Puteikis.

Uostamiesčio politikas kreipėsi į Vyriausybę, siūlydamas nustatyti algų išmokėjimo eiliškumą tais atvejais, kai trūksta pinigų algoms: pirmiausia išmokėti atlyginimus mažiausiai uždirbantiems, po to - socialiniams darbuotojams, mokytojams, vėliau - valstybės tarnautojams, o vadovams ir politikams algas išmokėti paskutiniams.


Šiame straipsnyje: kurčiųjų mokykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių