Klaipėdos LEZ bankrutuoja žuvų perdirbimo bendrovė

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje bankrutuoja žuvų perdirbimo įmonė "Vesvela" ir atleidžia darbuotojus. Bankroto administratorius patikino, kad buvo bandoma bendrovę restruktūrizuoti, tačiau tam nepritarė kreditoriai.

Prieš dešimt metų, kai Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo bendrovė pasirašė sutartį su investuotoju iš Rusijos, buvo pradėtos žuvų perdirbimo gamyklos "Vesvela" statybos.

Jau tada buvo teigiama, jog visą žaliavą bendrovė importuos, todėl vietos žvejai į naują rinkos žaidėją nedėjo vilčių uždirbti.

Gamykla, kurios specializacija – šviežių ir šaldytų Atlanto menkių ir ledjūrio menkių filė gamyba, pradėjo veikti 2015 m. pavasarį.

Pirmiesiems veiklos metams įmonė buvo užsibrėžusi ambicingą planą: maksimaliai išnaudoti naujos gamyklos pajėgumą ir pasiekti 30 mln. eurų apyvartą.

Tačiau jau 2019 m., anot rekvizitai.lt, bendrovės pardavimo pajamos nesiekė nė 4 mln. eurų, o grynasis nuostolis buvo beveik 2 mln. eurų.

Rekvizitai.lt pateikiamais duomenimis, 2016 m. lapkritį bendrovėje dirbo 191 darbuotojas.

Dar praeitą savaitę bendrovėje dirbo 79 darbuotojai, užvakar formaliai jų liko 14, tačiau faktiškai atleisti bus visi.

Bankrotų departamento tinklalapyje matyti, kad "Vesvelai" iškelta bankroto byla rugpjūčio 6 d.

Rekvizitai.lt duomenimis, šią savaitę "Vesvela" turėjo 180 tūkst. eurų socialinio draudimo skolą.

Nors dar prieš mėnesį vidutinis atlyginimas įmonėje siekė 1,4 tūkst. eurų, neatskaičius mokesčių.

Paskambinus į įmonę viešai nurodytu telefonu, atsiliepė kitos bendrovės administratorė ir patikino, kad "Vesvela" nebeegzistuoja.

Bankrotų administratorius Marius Tamošiūnas patvirtino, kad įmonei pradėta bankroto procedūra.

"Buvo bandyta įmonę restruktūrizuoti, kreditoriai tam nepritarė, todėl nuspręsta inicijuoti bankrotą. Kokia dydžio skola susidarė, dar tiksliai nežinome. Formaliai liko keliolika darbuotojų, bet atleisti bus visi, nes kai kurie jų dabar turi nedarbingumo pažymas, yra vaiko priežiūros atostogose. Tačiau su žmonėmis bus atsiskaityta, nes yra Garantinis fondas, galbūt tai užtruks, bet atsiskaityta bus su visais", – patikino M.Tamošiūnas.

Esą su karantinu bankrotas nėra tiesiogiai susijęs, nes, pasak bankroto administratoriaus, tokie dalykai nenutinka per dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

opa

opa portretas
Ostapas Benderis palieka LEZ gamyklą?

IR VĖL TAS PATS

IR VĖL TAS PATS portretas
Tegul perka iš kitur,ir koncervus gamina.

Artūras

Artūras portretas
Ilgai kapanojosi. Jau įkūrimo metu daviau prognozę, kad bankrutuos per 3 metus. Apsirikau... Žuvis genda nuo galvos.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių