Klaipėdos LEZ statoma antra žuvų perdirbimo įmonė

Kai kurie pajūrio žuvų perdirbėjai neabejoja, kad Klaipėdoje įsikursianti nauja žuvų perdirbimo įmonė gali padidinti konkurenciją varžantis dėl Baltijos jūros menkių. Žvejų atstovai džiaugiasi - dar vieno perdirbėjo atėjimas kels žuvų supirkimo kainas.

Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo bendrovė pasirašė sutartį su kol kas neįvardijamu investuotoju, užsiimsiančių žuvų perdirbimu. Dienraščio "Verslo žinios" duomenimis, tai investuotojas iš vadinamųjų trečiųjų šalių.

"Kiekvienas ateinantis naujas elementas yra konkurentas, kiek žinome, jie norės dirbti su menkėmis. Tad atsiras dar vienas pretendentas į tuos pačius žuvų išteklius. Dabar dėl Baltijos menkių pešamės trys įmonės: "Provit Industrija", tiekianti "Espersenui", "Pasaulio žuvys" ir mes. Nuo šiol pešimės keturiese", - aiškina "Fishlitos" direktorius Žilvinas Šileris.

Klaipėdos LEZ veikianti daniško kapitalo "Espersen Lietuva", į kurią, anot perdirbėjų ir žvejų, nukeliauja didžioji dalis mūsų žvejų sugaunamų Baltijos menkių, kol kas apie kaimynystėje būsimą galimą konkurentą kalbėti nelinkusi.

"Dabar nėra tos konkurencijos, nes yra vienintelis perdirbėjas "Espersen Lietuva", kuris supirkinėja visas žuvis. Mes už sveiką konkurenciją, kuo daugiau tų gamyklų, tuo mes, tokios mažos įmonės, daugiau darbo turėsime", - teigia "Pasaulio žuvys" direktorius Marius Nausėdas.

Klaipėdos žuvininkystės produktų aukcionas teigia dar nesulaukęs kreipimosi iš būsimojo perdirbėjo dėl žuvų pirkimo aukcione.

Žvejai tikisi, kad naujoko atėjimas aukcione kilstelėtų parduodamų menkių kainas. Aukciono duomenimis, šiuo metu aukcione kainos svyruoja nuo 4,6 lito iki 5 litų už kilogramą, o žiemos metu buvo pasiekusios ir 5,6 lito.

Taip pat viliamasi, kad ilgainiui galėtų atsirasti Lietuvoje išnykęs šprotų perdirbimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Miledi

Miledi portretas
Oi lauksim naujos imones,kad tik algos butu normalios ir salygos zmoniskos...:)

Nezinoma

Nezinoma portretas
Labai smagu kad atsiras darbo vietu , kad tik greiciau.

ona

ona portretas
sakykit kaip bus imanoma isidarbinti as jau kaip ir noreciau girdejau gerus atsiliepimus,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių