Klaipėdos licėjui – sveikinimų lavina

Klaipėdos licėjaus bendruomenė šiltu ir spalvingu šventiniu koncertu paminėjo garbiną sukaktį – 20 metų jubiliejų. Išskirtiniais pasiekimais garsėjančius moksleivius, geriausius pedagogus bei licėjaus vadovybę dėmesiu apgaubė ir šiltais žodžiais apipylė gausus būrys savivaldybės, akademinės bendruomenės atstovų. Sulaukta ir svečių iš sostinės.

Klaipėdos licėjaus bendruomenė šiltu ir spalvingu šventiniu koncertu paminėjo garbiną sukaktį – 20 metų jubiliejų. Išskirtiniais pasiekimais garsėjančius moksleivius, geriausius pedagogus bei licėjaus vadovybę dėmesiu apgaubė ir šiltais žodžiais apipylė gausus būrys savivaldybės, akademinės bendruomenės atstovų. Sulaukta ir svečių iš sostinės.

Parėmė sergančiuosius

Šiais metais Klaipėdos licėjų džiugina šventiniai sutapimai. Licėjaus bendruomenė ne tik pažymėjo solidų jubiliejų, bet ir dešimtą kartą organizavo kalėdinį labdaros projektą. Iniciatyvos finaliniu akcentu ir tapo koncertas, skirtas sukakčiai paminėti.

Klaipėdos licėjaus direktorė doc. dr. Regina Kontautienė pasakojo, kad labdaros ir paramos projektas, startavo gruodžio 1-ąją. Mokyklos mokiniai, mokytojai ir tėveliai pirkdami bilietus į šventinį vakarą, prekiaudami kalėdinėje mugėje skanėstais ir rankdarbiais, paaukojo 15 030 litų.

„Šventinis renginys, skirtas mokyklos 20-ies metų jubiliejui paminėti, tapo dar prasmingesnis, nes besidalydami savo džiaugsmu, galėjome padėti ir tiems, kuriems paramos reikia labiausiai“, – teigė paramos projekto iniciatorės direktorė R.Kontautienė ir pavaduotoja Elona Kerpienė.

Surinktos lėšos bus skiriamos Klaipėdos Jūrininkų ligoninės Onkohematologijos skyriaus ligoniams bei licėjaus 2 klasės mokinei Deimantei Šileikatei, besigydančiai klastingą kraujo ligą. Moksleiviams vykdyti paramos projektą padėjo nuolatinis mokyklos bendruomenės bičiulis brolis Benediktas Jurčys.

Pagerbė žymūs asmenys

Jubiliejaus proga Klaipėdos koncertų salėje susirinko gausus licėjaus moksleivių, jų tėvų ir artimųjų bei pedagogų būrys. Įspūdingas buvo ir sveikinusiųjų sąrašas.

Žodį tarė ir nesustoti tobulėti linkėjo uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas. Vadovybei, pedagogams ir moksleiviams gražių žodžių negailėjo Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė, Švietimo skyriaus vedėjos pavaduotoja Virginija Kazakauskienė bei to paties skyriaus vyriausioji specialistė Vida Bubliauskienė.

Klaipėdos licėjus dėmesio bei linkėjimų sulaukė ir iš svečių iš sostinės. Susirinkusiuosius sveikino Švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Dainius Numgaudis, ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento vyriausioji specialistė Birutė Banevičienė.

Pagerbti licėjų atvyko ir Klaipėdos universiteto atstovai. Bendruomenę sveikino Gamtos ir matematikos fakulteto dekanas prof. dr. Vitalijus Denisovas, prof. habil. dr. Stasys Vaitekūnas.

„Renginyje dalyvavo daugybė garbių svečių, savivaldybės atstovai, akademinio pasaulio žmonės. Sulaukėme daug dėmesio ir gražių žodžių“, – kalbėjo R.Kontautienė.

Švietimo ir mokslo ministro bei Klaipėdos savivaldybės vadovų Padėkos raštai buvo įteikti mokyklos vadovams, labiausiai nusipelniusiems bei ilgiausiai dirbantiems pedagogams. Mokyklos direktorė už išskirtinius nuopelnus licėjui, miestui ir Lietuvai dėkojo ir knygas dovanojo mokyklos mokiniams: D.Drakšui, J.Viršilui, G.Usevičiui, A.Danilevičiui, K.Mineikiui, U.Baronaitei, N.Pajanok, L.Gyliui, P.Nasvyčiui, D.Kerpei, J.Mikutavičiui, S.Kupreliui, G.Lesauskaitei, A.Bilotai, N.Narmontaitei,V.Bitinaitei, I.Kontautaitei, K.Grambai.

„Šiais metais jubiliejiniame koncerte dalyvavo maždaug 400 vaikų. Finalinę mokyklos dainą, pritariant miesto merui V.Grubliauskui, atliko visi moksleiviai ir pedagogai. Ši akimirka buvo labai įspūdinga ir jaudinanti“, – kalbėjo R.Kontautienė.

Džiugina aukšti pasiekimai

Pagal laimėjimus olimpiadose ir konkursuose Klaipėdos licėjaus mokiniai yra lyderiai Klaipėdos mieste. Jie patenka į geriausių mokyklų trejetuką respublikoje kartu su Vilniaus licėjaus ir KTU gimnazija.

Už laimėjimus tarptautinėse gamtos mokslų olimpiadose, garbingai atstovaujant Lietuvai, Klaipėdos licėjaus mokiniai Dovydas Drakšas (12 kl.) ir Jonas Viršilas (11 kl.) bei jų pedagogai chemijos mokytoja ekspertė Rima Grabauskienė, mokytojas metodininkas Marius Žadvydas, biologijos mokytojas Antanas Kontautas šiemet, kaip ir keletą metų iš eilės, buvo pagerbti Prezidentės Dalios Grybauskaitės.

Aukšti gausaus būrio mokinių pasiekimai – itin profesionalios visų licėjaus pedagogų darbo rezultatas.

Lyderiais gali tapti visi

Mokykla ypatingą dėmesį skiria ne tik gabiems, motyvuotiems mokiniams, bet ir vidutiniškai besimokantiems vaikams.

Šios grupės mokiniai paprastai turi daug neatskleisto potencialo pasiekti aukštesnių mokslo rezultatų ar tapti lyderiais, mokydamiesi kurio nors dalyko ar pradėdami pirmauti socialinėje veikloje.

Kad būtų atskleistas šis mokinio potencialas, dažniausiai būtinos ypatingos pedagogų pastangos ir sistemingas darbas, stiprinant tokių mokinių mokymosi motyvaciją, ugdant atsakomybę bei padedant rasti sėkmingos veiklos sritį.

Šiuo metu mokykla taiko asmeninės pažangos įsivertinimo ir įsipareigojimų metodą, organizuoja papildomas konsultacijas įvairių dalykų mokymuisi bei, padėdami atrasti mokiniui sėkmingos veiklos kryptį, siūlo pagilintas tos krypties dalykų programas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mama

mama portretas
Šioje mokykloje mokosi visi trys mano vaikai. Vyriausias pradėjo čia mokytis prieš devynis metus, Ši mokykla darželiu niekada nebuvo. Ji išaugo iš pagrindinės mokyklos. Sveikiname, kad miestas turi savo licėjų.

ar tikrai

ar tikrai portretas
o kartais ne darželio čia 20-mečio jubiliejus? Licėjus ten, kaip suprantu, dar tik porą metų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių