Klaipėdos licėjuje – gerumo maratonas

Klaipėdos licėjaus bendruomenė jau 14-ą kartą susibūrė į tradicinį kalėdinį labdaros ir paramos projektą, kurio idėjos autorės – Klaipėdos licėjaus vadovės Regina Kontautienė ir Elona Kerpienė.

Projekto tikslas – per įvairias socialines, edukacines ir kultūrines veiklas ugdyti mokinių dvasines vertybes: empatiją, norą dalytis ir padėti kitiems.

Projekto metu remiami Klaipėdos ugdymo įstaigų vaikai, vieniši žmonės, globos stokojantys gyvūnai.

Šias metais licėjaus senatas nusprendė, kad surinktos lėšos bus skirtos "Medeinės" mokyklos specialiųjų poreikių vaikų ugdymo priemonėms įsigyti ir prie Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčios besikuriančiam autizmo spektro sutrikimų turinčių vaikų centrui.

Su "Medeinės" mokykla Klaipėdos licėjų sieja ilgametė draugystė ir nuoširdus bendravimas. Licėjaus mokiniai rodo savo spektakliukus, dalijasi kalėdinėmis dovanomis, kartu švenčia šventes. Padėti autizmo spektro sutrikimų turintiems vaikams ir jų šeimoms – nauja licėjaus patirtis.

Kalėdinis projektas tęsiasi visą gruodį: organizuojamos rankdarbių ir savos gamybos skanėstų mugės, vyksta edukaciniai užsiėmimai, lankomi vaikų globos ir senelių namai.

Svarbiausias kalėdinio labdaros paramos projekto akcentas – teatralizuotas licėjaus mokinių koncertas, vykęs Žvejų kultūros rūmuose gruodžio 7 d. Vadovaujami režisieriaus T.Jašinsko, šokio mokytojos I.Palaitienės, muzikos mokytojų A.Niparavičienės, R.Andersen, G.Žižiūnienės, mokiniai sukūrė teatro, šokio ir muzikos šventę "Smaragdo šalies burtininkas". Vakaro metu į projekto fondą buvo surinkta 9 356 eurai.

Į Žvejų rūmų sceną kilo visi mokyklos mokiniai – nuo penkiamečio priešmokyklinuko iki abituriento. Mokyklos teatro studijos aktoriai vedė žiūrovus į Smaragdo šalį – Liūtas, Kaliausė, Medkirtys, Mergaitė, Šuniukas patyrė daug nuotykių, kol pasiekė Smaragdo šalies Burtininką, kurį suvaidino fizikos mokytojas Marius Žadvydas.

Teatralizuotas scenas papildė licėjaus mišrus choras, solistai, muzikantai ir šokėjai. Į sceną užlipę vakaro svečiai dėkojo Klaipėdos licėjaus bendruomenei už dvasinę šilumą ir gebėjimą dalytis. Pranciškonų vienuolis brolis Benediktas sakė: " Dalytis su kitais gali tik tie, kurie patys turi dvasinių turtų."

Prasmingai renginio pabaigoje skambėjo visos bendruomenės atliktos dainos "Kol kartu" žodžiai: "Eik pirmyn, nebijok, apgink, priglausk, mylėki..."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių