Klaipėdos licėjuje – modernizuotos patalpos

  • Teksto dydis:

Klaipėdos licėjus šiuos mokslo metus baigia renovuotose, ugdymo reikmėms pritaikytose patalpose.

Užbaigė projektą

Mokykla gegužės 31 d. baigė realizuoti ES struktūrinių fondų projektą "Didžiausios Klaipėdos apskrities nevalstybinės bendrojo lavinimo mokyklos Klaipėdos licėjaus infrastruktūros modernizavimas".

Projektas buvo vykdomas pagal 2007–2013 m. Sanglaudos skatinimo veiksmų programos 2 prioriteto "Viešųjų paslaugų kokybė ir prieinamumas: sveikatos, švietimo ir socialinė infrastruktūra" priemonę Nr. VP3-2.2-ŠMM-21-K "Nevalstybinių bendrojo lavinimo ir valstybinių bendrojo lavinimo mokyklų, vykdančių meninio ugdymo programas, infrastruktūros plėtra".

Bendra projekto vertė – 1565109,48 litų. Pagal sutartį iš ES struktūrinių fondų Sanglaudos skatinimo veiksmų programos mokyklai skirtas 132321,68 litų finansavimas.

Padės sutaupyti

Vykdant projektą modernizuota Klaipėdos licėjaus infrastruktūra: apšiltintos pastato sienos, pakeisti langai, atskirtas savarankiškas šildymo mazgas, įrengtos priešgaisrinės ir saugos sistemos.

Pagal naujausias technologijas renovuotas pastatas padeda sutaupyti nemažai jo eksploatacijos lėšų.

Itin svarbi projekto dalis – atnaujinti ir sukurti nauji mokomųjų disciplinų kabinetai, įsigyta vaizdinių, mokomųjų, kompiuterinių priemonių.

Įvykdžius projektą, padidėjo mokyklos teikiamų bendrojo ugdymo paslaugų kokybė ir prieinamumas. Per projekto vykdymo laikotarpį mokykloje išaugo klasių ir besimokančių mokinių skaičius.

Šiuo metu Klaipėdos licėjuje formuojamos visos bendrojo ugdymo mokyklos 1–12 klasės. Taip pat mokykloje organizuojamas priešmokyklinis ir ikimokyklinis ugdymas.

Vysto inžinerines technologijas

Moderni mokymo priemonių bazė sudaro puikias sąlygas mokyklai sėkmingai vystyti matematikos ir gamtos mokslų kryptį, o nuo šių mokslo metų buvo pradėta realizuoti ir inžinerinių technologijų programa.

Mokyklos mokiniai – antri respublikoje pagal nacionalinių olimpiadų rezultatus ir treti pagal pasiekimus tarptautinėse olimpiadose. Aštuntų klasių mokiniai – antri respublikoje pagal matematikos, lietuvių kalbos ir istorijos standartizuotų testų rezultatus.

Klaipėdos licėjuje sukurta jauki estetiška, menininkų darbais puošta aplinka. Ji ne tik gerai nuteikia darbui, bet ir ugdo kiekvieno čia besimokančiojo estetinį skonį, meninį suvokimą, padeda siekti protinio bei dvasinio ugdymo.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių