Klaipėdos licėjuje – tarptautinių projektų ir mainų gausa

  • Teksto dydis:

Klaipėdos licėjaus mokiniai ir mokytojai ne vienerius metus dalyvauja tarptautiniuose projektuose ir įvairiose mainų programose. Tokių projektų nauda didžiulė – mokiniai, tobulindami savo užsienio kalbų įgūdžius, gyvai susipažįsta su skirtingų šalių kultūromis, per įvairias integruotas meno, inžinerijos, socialines bei sportines veiklas ugdo savo kūrybiškumą, socialines-emocines kompetencijas, o pedagogai aktyviai perima ir atveža į licėjų geriausių Europos mokyklų patirtį.

Ugdo kūrybiškumą

Jau trečius metus vykdomas Erasmus+ programos KA2 strateginės partnerystės projektas “Kūrybiškumui nėra ribų. Šiame projekte dalyvauja net dešimt Europos šalių.

Tad Klaipėdos licėjaus mokiniai, dalyvaudami projektinėse veiklose, baigia jas visas aplankyti.

Projekto pasirinktos temos suteikė galimybę mokytis gyvai ir praktiškai. Jame susipynė anglų kalba, dailė, muzika, šokis, vaidyba, istorija ir geografija, o visa tai sujungė informacinės technologijos.

„Projektas atliko svarbų vaidmenį tradicinius mokymosi būdus derindamas su netradiciniais, suteikdamas naujų galimybių kūrybiškumui pasireikšti. Projekto galutiniai produktai – labai įvairūs: bendri koncertai, kartu kurti spektakliai, išleisti lankstinukai, kalendorius, brošiūros, CD-ROM, fotografijos, meno kūriniai“, – apibendrino licėjaus projektų vadovė, anglų kalbos mokytoja Lina Lorenzo-Ruiz.

Mezga naujus ryšius

Klaipėdos licėjus pradėjo mainų programą su geriausiu Pietų Italijos Gamtos mokslų ir Paryžiaus licėjais.

Nors Klaipėdos licėjuje mokiniai pagilintai mokosi anglų kalbos, nuo ketvirtos klasės gali pradėti mokytis ir kitų užsienio kalbų.

Tarptautinės mokinių mainų programos padeda mokytis kalbų gyvai, geriau pažįstant tos kalbinės aplinkos kultūrą.

Šiais mokslo metais italų kalbos mokytojos Vaidos Kazlauskienės iniciatyva pradėti mokinių ir mokytojų mainai su Sicilijoje veikiančiu Termini Imerese Nicolo Palmeri gamtos mokslų licėjumi.

Prancūzų kalbos mokytojos doc. Dr. R.Mineikienės iniciatyva pradėtas bendradarbiavimas su garsiu Prancūzijoje Paryžiaus licėjumi.

Praėjusį rudenį Italijos mokiniai ir mokytojai viešėjo Klaipėdos licėjuje, lankėsi pamokose, dalyvavo įvairiose projektinėse kultūrinėse bei sportinėse veiklose, smagiai kartu leido laisvalaikį.

Šį pavasarį Klaipėdos licėjaus mokiniai ir mokytojai svečiavosi saulėtoje Sicilijoje, kur ne tik domėjosi mokymo proceso modernizavimu Gamtos mokslų licėjuje, bet ir aplankė daugybę įžymių Sicilijos vietų, pažino vietinių gyventojų gyvenimo ritmą ir stilių bei, žinoma, vietinių buvo lepinami sicilietiškos virtuvės patiekalais.

Draugystė su Paryžiaus licėjumi šiemet prasidėjo Klaipėdos licėjaus pedagogų vizitu į Paryžių. Mokytojai susipažino su Paryžiaus licėjaus mokymo programomis, vykdomais ugdymo projektais, tarptautinio bakalaureato programa. Mokinių mainai vyks kitą rudenį.

Patyrė nepamirštamų nuotykių

Šiais mokslo metais startavo naujas Erasmus+ programos KA2 strateginės partnerystės projektas "Teatras ir bendradarbiavimas“, kurio veiklos tęsis dar dvejus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių