Klaipėdos meras barė kultūros darbuotojus

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas trečiadienį auklėjo biudžetinių kultūros įstaigų darbuotojus, kad jie nepasinaudoja galimybe nemokamai pareklamuoti savo renginių.

Tokią uostamiesčio vadovo rūstybę išprovokavo tai, jog pasigedo kultūrininkų iniciatyvos nemokamai prisistatyti gegužės 31 – birželio 2 dienomis „Švyturio“ arenoje pirmą kartą vyksiančioje Vakarų Lietuvos verslo pasiekimų parodoje, kurią organizuoja Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai.

„Klaipėda yra neužšąlantis kultūros uostas, tai jūs galėjote pristatyti ir šioje parodoje, tačiau iniciatyvos, švelniai tariant, tikrai pasigedau“, - pyktelėjo V.Grubliauskas.

Todėl jis trečiadienį biudžetinių kultūros įstaigų vadovus sukvietė pas save, kad išsiaiškintų, kas lėmė tokį kultūrininkų pasyvumą, juo labiau kad jie savo organizuojamus renginius gali pristatyti nemokamai.

Stendą parodoje yra išsipirkusi asociacija „Klaipėdos džiazo festivalis“.

„Iš pradžių galvojome stende pristatyti Pilies džiazo festivalį, tačiau kilo idėja, kad reikia pristatyti kuo daugiau kultūrinių uostamiesčio renginių. Kvietimai pristatyti save šioje parodoje biudžetinėms įstaigoms buvo išsiuntinėti prieš mėnesį, tačiau atsakymo sulaukta vos iš dviejų“, - stebėjosi asociacijos „Klaipėdos džiazo festivalis“ prezidentė Inga Grubliauskienė.

Įstaigų vadovai teisinosi, jog nesuprato kvietimo esmės, be to, juos išgąsdino ir žodis „verslas“.

„Manęs tokia aktyvumo stoka tikrai neįkvepia. Liko savaitė ir tikrai reikia kažką daryti, kad parodoje būtų pristatytas Klaipėdos kultūrinis gyvenimas“, - ragino V.Grubliauskas.

Galiausiai nuspręsta suburti koordinacinę grupę, kuri ir sudėlios programą, kaip parodoje pristatyti Klaipėdos biudžetines kultūros įstaigas ir jų veiklą, organizuojamus renginius. Akcentas bus miesto reprezentacinių renginių pristatymas.

„Pasimokykime iš klaidų ir jų nebekartokime. Mums reikia daugiau bendrauti ir nereikia trukdyti mero, juk susitikimus galime rengti ir savivaldybės administracijoje“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Pirmojoje Vakarų Lietuvos verslo pasiekimų parodoje prisistatys daugiau nei 100 verslo organizacijų.

Šią parodą turėtų gausiai aplankyti ne tik klaipėdiečiai, ar kitų šalie miestų gyventojai, bet ir svečiai iš užsienio, nes jau patvirtinta, jog atvyks nemažai delegacijų.


Šiame straipsnyje: Vytautas Grubliauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ausra

ausra portretas
O aš manau,kad visai nebūtina važiuoti už tūkstančių kilometrų.Užtenka nuvažiuoti pas mūsų artimiausius kaimynus į Ventspilį.Ten prieš keliatą dienų teko pabuvoti. Neprošal būtų patirties pasisemti iš šio miesto mero.

manau

manau portretas
Kulturos istaigoms ,kad tik patingeti.Stebiuos,kad jie niekur nenori saves anonsuoti,kaip kitaip pritrauksi ziurovus,verslo dotacijas ?

Moja

Moja portretas
Argi nekeista,kad nebiudzetininkai stengias,del biudzetininku, o tie uzlenke ant visko.Ko stengtis,nes atlyginima ir taip gauna.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių