Klaipėdos meras gimtadienių nemėgsta

Penkerius metus Vytautas Grubliauskas savo gimtadienį pasitinka eidamas Klaipėdos mero pareigas. Miesto vadovas šio įvykio nesureikšmina: "Diena kaip diena. Laukiu, kad kuo ilgiau neateitų, o kai ateina – kad kuo greičiau baigtųsi", – atviravo jis.

Penkerius metus Vytautas Grubliauskas savo gimtadienį pasitinka eidamas Klaipėdos mero pareigas. Miesto vadovas šio įvykio nesureikšmina: "Diena kaip diena. Laukiu, kad kuo ilgiau neateitų, o kai ateina – kad kuo greičiau baigtųsi", – atviravo jis.

Antradienį miesto vadovui sukanka 59-eri. Iki apvalaus jubiliejaus dar visi metai, tačiau dėmesio išvengti jam nepavyksta nė per vieną gimtadienį.

Vis dėlto pašnekovas kukliai tarsteli, kad švęsti gimtadienių jis nemėgsta. Galbūt vargina sveikinimai? Priešingai.

"Tiesiog niekada nelaikiau gimtadienio didele švente. Na, išskyrus jubiliejus. Tai diena, kai formaliai pasensti dar metais. Anoks gi čia džiaugsmas. Kitąmet jau neišvengsiu rimtos šventės, kurią, matyt, rengsime kartu su žmona Inga. Tarp mūsų jubiliejų tik kelių savaičių skirtumas. Maloniausi ir labiausiai laukiami – vaikų bei žmonos sveikinimai. Jie tai daro nuoširdžiai ir be jokių paslėptų minčių", – atviravo meras.

Švęsti gimtadienio jis nesiruošia, tik kukliai mesteli, kad darbo dieną pirmiausia – darbai, o vakare su vaikais gal suvalgys pyragą. Tuo pačiu jis džiaugiasi, kad pasveikinti jo nepamiršta miestiečiai, kolegos, pažįstami ir pajuokauja, kad į užmaršuolius žiūri atlaidžiai.

Antradienį be gausybės sveikinimų mero laukia dar vienas nemenkas iššūkis – gėlėmis, skanėstais, statulėlėmis, knygomis, įvairiomis smulkmenėlėmis bus nukrautas visas vadovo stalas. Kur visa tai reikės patalpinti?

"Tiesa, tikras iššūkis. Kaip pagarbiai pasielgti su dovanomis? Visa tai, ką gaunu kaip miesto meras, yra saugoma mano kabinete, savivaldybės administracijoje ar ekspozicijai tinkamose vietose. O kai ką reikia neštis ir namo", – sakė V.Grubliauskas.

Būtent todėl rankos paspaudimą ar nuoširdų pokalbį jis vertina kur kas labiau nei gėles ar daiktus. Paklaustas, kokią įsimintiniausią dovaną yra gavęs, V.Grubliauskas įvardijo dvi. Jos susijusios su jo muzikiniu amplua.

"Penkiasdešimtmečio proga žmona padovanojo trimitą, kuriuo iki šiol groju. O sukakus keturiasdešimt, kolegos įteikė mikrofoną su ilgu laidu. Tai brangūs man žmonės ir dar brangesnės dovanos. Juk svarbiausia – dėmesys ir nuoširdumas", – pasakojo miesto vadovas, pripažindamas, kad būdamas meru gimtadienius švenčia kukliau.

"Niekada nebuvau didelių puotų šalininkas, o dabar – juo labiau", – akcentavo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
Ar negeda komentatoriai ? Dirbkit tiek kiek tas zmogus ir Klaipeda klestes.

Taip

Taip portretas
Oi.kaip anksčiau muzikontas mėgo ,taip sakant,,,atsipalaiduoti,, ,taip dabar vyriausias miesto viršininkas to daryti nebenori ar nebegali...

nesikuklink

nesikuklink portretas
Grubliauskai.Kai visa laiką iš normaliu žmoniu girdi tik kritiką, visteik malonu rožiu gaut?Dar iš nesenos ponios..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių