Klaipėdos meras lankosi Naujajame Orleane

Klaipėdos miesto savivaldybės meras Vytautas Grubliauskas trečiadienį Naujajame Orleane, JAV, susitiko su šio miesto Tarybos pirmininke Jacquelyn Clarkson, Naujojo Orleano miesto meru Mitchell Landrieu ir Pasaulio prekybos centro prezidentu Bobby Brannon. Susitikimuose aptartos Klaipėdos ir Naujojo Orleano miestų bendradarbiavimo galimybės verslo, kultūros ir turizmo srityse.

Abi šalys išreiškė aiškų intersą plėsti tarpusavio ryšius.

Susitikimuose pabrėžta, kad tai, kad Klaipėda ir Naujasis Orleanas yra svarbūs transporto mazgai ir logistikos centrai savo valsybėse, apjungiantys jūrų, sausumos ir oro kelius, ir tai, kad džiazas yra neatsiejama šių miestų kultūrinio gyvenimo dalis, suteikia šiems miestams natūralų bendradarbiavmo pagrindą.

Naujojo Orleano miesto Tarybos pirmininkė J.Clarkson ir Pasaulio prekybos centro prezidentas B.Brannon palaikė iniciatyvą tarp Klaipėdos ir Naujojo Orleano miestų užmegzti tampresnius tarpinstitucinius ryšius.

V.Grubliauskas ir Naujojo Orleano miesto meras Mitchell Landrieu ketinimų protokolą dėl galimbės tarp Klaipėdos ir Naujojo Orleano užmegzti oficialius susigiminiavusių miestų ryšius pasirašys ketvirtadienį Pasaulio kultūros ekonomikos forumo metu.

Oficialus Klaipėdos miesto mero vizitas Naujaje Orleane vyksta pirmą katą.

V.Grubliauskas sakė, kad tokio pobūdžio vizitai prisideda prie to, kad Lietuvą ir JAV siejanti strateginė partnerystė politinaime lygyje peraugtų į glaudesnį miestų ir atskirų verslo, kultūros, mokslo ir kitų gyvenimo veiklos sričių struktūrų bendradarbiavimą.

„Tikiu, kad Klaipėda gali būti puikūs vartai tokiems ryšiams vystyti“, - sakė V.Grubliauskas.

V.Grubliauskas pakvietė Naujojo Orleano atstovus apsilankyti Klaipėdoje.

Naujojo Orleano miesto Tarybos pirmininkė J.Clarkson su malonumu priėmė šį kvietimą, pabrėžusi, kad tai būtų ne tik atsakomasis vizitas, bet ir galimybė susipažinti su savo senelės gimtine, kurią ji paliko XX  a. pradžioje.


Šiame straipsnyje: Vytautas Grubliauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

f

f portretas
o jeigu rimtai tai koks su grubliauskiene vizito tikslas butent i orleana??? :-)

to f

to f portretas
tartis del festivalio muzikantu

runkelis

runkelis portretas
o tai kas mums runkeliams is to tie amerikosai patys vos kvepuoja jiems tas musu memelis iki vienos vietos...........kas j.....mat ji ten siunte uz musu baabkes ko ten vaziuota ...............
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių