Klaipėdos meras: aš noriu teatro

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius kategoriškai atmetė Muzikinio teatro direktorės Audronės Žigaitytės jam išsakytus kaltinimus dėl naujo pastato statybų.

„Kalbėti apie tai, kad meras mieste nenori matyti Muzikinio teatro yra mažų mažiausiai nekorektiška. Galių drąsiai pasakyti – noriu aš to teatro, noriu“, - tvirtino R.Taraškevičius.

Jis teigė visada dėjęs daug pastangų, kad Klaipėdos muzikinis teatras įsikurtų naujame pastate – apie tai kalbėta net su keturiais kultūros ministrais.

„Tačiau sakiau ir sakysiu, kad reikia ne kalbėti, o veikti. Todėl siekiu, kad naujo Klaipėdos muzikinio teatro statyba būtų įrašytas Vyriausybės strateginiuose dokumentuose“, - teigė miesto vadovas.

Šią savaitę paaiškėjo, kad Vyriausybė pritarė Muzikinio teatro infrastruktūros plėtros projektui ir pasisakė, jog šis teatras reikšmingas ne tik Klaipėdos kraštu, bet ir visai valstybės kultūrai.

„Tačiau šios nuostatos įtvirtintos ne Vyriausybės nutarimu, o tik Vyriausybės pasitarimo protokole. Todėl, manau, kad tai tėra politinės nuostatos, ne konkretus dokumentas, apie kurį galima kalbėti taip entuziastingai“, - iš Muzikinio teatro vadovybės lūpų sklindančią euforiją kritikavo R.Taraškevičius.

Tame pačiame protokole užfiksuota, jog Vyriausybės nariai nutarė pasiūlyti Klaipėdos savivaldybei parengti žemės sklypo, kurio reikia naujam Muzikiniam teatrui, detalųjį planą, numatant 1,4 hektaro sklypą Danės skvero rytinėje dalyje.

„Šis protokolas mūsų niekaip neįpareigoja, nes nėra jokių nurodymų, o tik pasiūlymai. Tačiau mes biudžete esame numatę pinigų parengti detalųjį planą ir šį darbą atliksime“, - tikino R.Taraškevičius.

Tačiau jis nesiryžo prognozuoti, kada galėtų prasidėti naujo teatro pastato statybos. Tame pačiame protokole numatyta, kad reikia ieškoti galimybių statybos gauti pinigų iš ES 2014-2020 metais. „Matyt, tai ir yra orientacinė data“, - svarstė miesto vadovas.

Jis dar kartą paragino Muzikinio teatro statybomis suinteresuotus žmones daugiau veikti, o ne kalbėti. Ir kaip pavyzdį pateikė Klaipėdos dramos teatrą. Vyriausybė pavedė Ūkio ministerijai apsvarstyti galimybę įtraukti į valstybės planuojamų turizmo projektų, siūlomų finansuoti iš 2007-2013 metų ES paramos lėšų, ir Klaipėdos dramos teatrą. Pinigai būtų skirti rekonstrukcijai, kuri jau prasidėjo.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos muzikinis teatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių